Idag börjar april och Pecan Month! Temamånaden startades av the National Pecan Shellers Association 1996 (UPI). Dagens recept är Havre- och pekanbollar. Jag utgick från Havre- och mandelbollar.
Havre- och pekanbollar
Mängd: 3 st stora bollar
Ingredienser:
50 g pekannötter
1 nypa salt
1 dl riven kokos
5 msk ICA Sötströ
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
80 g rumsvarmt Violife Vioblock
6 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Riven kokos
Instruktioner:
Finhacka pekannötter. Blanda pekannötter, salt, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 2 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Veloma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar