måndag 1 april 2024

Havre- och pekanbollar

Idag börjar april och Pecan Month!  Temamånaden startades av the National Pecan Shellers Association 1996 (UPI). Dagens recept är Havre- och pekanbollar. Jag utgick från Havre- och mandelbollar


Havre- och pekanbollar 

Mängd: 3 st stora bollar

Ingredienser:
50 g pekannötter 
1 nypa salt
1 dl riven kokos  
5 msk ICA Sötströ 
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt  
80 g rumsvarmt Violife Vioblock 
6 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
Riven kokos 

Instruktioner:
Finhacka pekannötter. Blanda pekannötter, salt, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 2 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen. 

Veloma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar