29 mars är dag 29 på Nutrition Month och Peanut Month. Banan- och jordnötssmörshavregrynsgröt är dagens recept. 🍌🥜 En absolut favvo! Jag utgick från Bananhavregrynsgröt. Dekorerade med russin, kokos och rostade saltade jordnötter.
Banan- och jordnötssmörshavregrynsgröt
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 795 g
Ingredienser:
2 bananer (~ 280 g)
1 nypa salt
4 msk ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
5 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Förvaring: Förvara i kylen.
80 g creamy jordnötssmör
Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Mosa i en kastrull. Tillsätt salt, sötströ, havregryn, havremjölk och jordnötssmör. Värm en spisplatta på medelvärme. Puttra i 5-6 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Skala och grovhacka banan. Mosa i en kastrull. Tillsätt salt, sötströ, havregryn, havremjölk och jordnötssmör. Värm en spisplatta på medelvärme. Puttra i 5-6 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Bye!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar