söndag 22 oktober 2023

Havre- och mandelbollar

22 oktober är Nut Day! Liberation Foods Company skapade Nut Day 2015 för att fira nötter. 🥜🌰🥥 Alla vet nog att jordnötter inte är nötter, men visste ni att typ inga nötter är botaniska nötter? På allvar... ⬇️ 
Frö från stenfrukt:
Valnötter, pistagenötter, mandlar, cashewnötter, pekannötter, kokosfrukt 

Frö: 
Pinjenötter, macadamianötter

Baljväxt:
Jordnötter

Frö från kapselfrukt: 
Paranötter

Knölar på växtrot: 
Tigernötter 

Botaniska nötter: 
Hasselnötter, kastanjenötter, ekollon

Jag älskar i alla fall alla kulinariska nötter, vare sig de är riktiga nötter eller inte. 

Havre- och mandelbollar är dagens recept! Enkla och goda! 



Havre- och mandelbollar 

Mängd: 3 st stora bollar

Ingredienser:
50 g mandlar 
1 nypa salt
1 dl riven kokos  
5 msk ICA Sötströ 
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt  
80 g rumsvarmt Violife Vioblock 
6 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
Riven kokos 

Instruktioner:
Finhacka mandlar. Blanda mandlar, salt, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 2 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen. 

Veloma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar