22 oktober är Nut Day! Liberation Foods Company skapade Nut Day 2015 för att fira nötter. 🥜🌰🥥 Alla vet nog att jordnötter inte är nötter, men visste ni att typ inga nötter är botaniska nötter? På allvar... ⬇️
Frö från stenfrukt:
Valnötter, pistagenötter, mandlar, cashewnötter, pekannötter, kokosfrukt
Valnötter, pistagenötter, mandlar, cashewnötter, pekannötter, kokosfrukt
Frö:
Pinjenötter, macadamianötter
Baljväxt:
Jordnötter
Frö från kapselfrukt:
Paranötter
Knölar på växtrot:
Tigernötter
Botaniska nötter:
Hasselnötter, kastanjenötter, ekollon
Jag älskar i alla fall alla kulinariska nötter, vare sig de är riktiga nötter eller inte.
Havre- och mandelbollar är dagens recept! Enkla och goda!
Havre- och mandelbollar
Mängd: 3 st stora bollar
Ingredienser:
50 g mandlar
1 nypa salt
1 dl riven kokos
5 msk ICA Sötströ
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
5 msk ICA Sötströ
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
80 g rumsvarmt Violife Vioblock
6 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Riven kokos
Instruktioner:
Finhacka mandlar. Blanda mandlar, salt, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 2 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Veloma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar