1. Berbere
2. Southwest Spice Mix
3. Nepali Garam Masala
4. African Stew Curry Powder
5. Mitmita
6. Sazón Goya con Culantro y Çúrcuma
7. Iraqi Curry Powder
8. Fall Spice Mix
9. Gâlat dagga
10. Beau Monde Spice Mix
11. Xawaash
12. Advieh
13. Pilau Masala
14. Alamo Zestful Seasoning
15. La Kama
1. Berbere Powder
Berbere Powder är en kryddblandning och röra från Etiopien och Eritrea.
Mängd: ca 55 g
Ingredienser:
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen svartpeppar
1 tsk malen koriander
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
1 nypa malen kanel
1 msk salt
2 msk malen paprika
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen svartpeppar
1 tsk malen koriander
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
1 nypa malen kanel
1 msk salt
2 msk malen paprika
Instruktioner:
Blanda ingefära, svartpeppar, koriander, kardemumma, kryddnejlika, kryddpeppar, salt och paprika i en burk.
Blanda ingefära, svartpeppar, koriander, kardemumma, kryddnejlika, kryddpeppar, salt och paprika i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
2. Southwest Spice Mix
Det här är en kryddblandning från sydvästra USA. Southwest Spice Mix använder jag i: Spaghetti med plommon- och tomatsås
Mängd: ca 50 g
Ingredienser:
1 msk malen chili
1 msk malen paprika
2 tsk salt
2 tsk torkad oregano
2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen cayennepeppar
1 msk malen chili
1 msk malen paprika
2 tsk salt
2 tsk torkad oregano
2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen cayennepeppar
Instruktioner:
Blanda chili, paprika, salt, oregano, koriander, spiskummin, svartpeppar och cayennepeppar i en burk.
Blanda chili, paprika, salt, oregano, koriander, spiskummin, svartpeppar och cayennepeppar i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
3. Nepali Garam Masala
Nepals version av Garam Masala.
Mängd: ca 30 g
Ingredienser:
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 tsk malen svartpeppar
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen muskotnöt
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 tsk malen svartpeppar
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen muskotnöt
Instruktioner:
Blanda spiskummin, koriander, svartpeppar, kanel, kardemumma, kryddnejlika och muskotnöt i en burk.
Blanda spiskummin, koriander, svartpeppar, kanel, kardemumma, kryddnejlika och muskotnöt i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
4. African Stew Curry Powder
Afrikansk currykrydda.
Mängd: ca 40 g
Ingredienser:
3 msk malen spiskummin
1 msk malen svartpeppar
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa malen gurkmeja
3 msk malen spiskummin
1 msk malen svartpeppar
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa malen gurkmeja
Instruktioner:
Blanda spiskummin, svartpeppar, kanel, kryddnejlika och gurkmeja i en burk.
Blanda spiskummin, svartpeppar, kanel, kryddnejlika och gurkmeja i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
5. Mitmita
Mitmita kommer från Etiopien.
Mängd: ca 50 g
Ingredienser:
1 msk malen chili
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen kanel
1 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen kardemumma
1 msk malen chili
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen kanel
1 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen kardemumma
Instruktioner:
Blanda chili, spiskummin, kanel, svartpeppar och kardemumma i en burk.
Blanda chili, spiskummin, kanel, svartpeppar och kardemumma i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
6. Sazón Goya con Culantro y Çúrcuma
Sazón Goya är spanska buljongtärningar och kommer i flera smaker: Sazón Goya con Cilantro y Tomate (med koriander och tomat), Sazón Goya con Azafrán (med saffran). Och den jag har typ gjort, Sazón Goya con Culantro y Achiote (med koriander och annatto). Gurkmeja kan ersätta annatto.
Mängd: ca 40 g
Ingredienser:
2 tsk malen svartpeppar
2 tsk malen koriander
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen gurkmeja
2 tsk torkad oregano
2 tsk salt
2 tsk malen svartpeppar
2 tsk malen koriander
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen gurkmeja
2 tsk torkad oregano
2 tsk salt
Instruktioner:
Blanda svartpeppar, koriander, spiskummin, gurkmeja, oregano och salt i en burk.
Blanda svartpeppar, koriander, spiskummin, gurkmeja, oregano och salt i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
7. Iraqi Curry Powder
Iraks currykrydda.
Mängd: ca 40 g
Ingredienser:
2 msk malen koriander
1 msk malen spiskummin
1 msk malen gurkmeja
1 msk malen cayennepeppar
1/2 tsk malen paprika
2 msk malen koriander
1 msk malen spiskummin
1 msk malen gurkmeja
1 msk malen cayennepeppar
1/2 tsk malen paprika
Instruktioner:
Blanda koriander, spiskummin, gurkmeja, cayennepeppar och paprika i en burk.
Blanda koriander, spiskummin, gurkmeja, cayennepeppar och paprika i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
8. Fall Spice Mix
Det här är en amerikansk kryddblandning.
Mängd: ca 50 g
Ingredienser:
Ingredienser:
1 msk malen ingefära
1 msk malen muskotnöt
3 msk malen kanel
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk malen kardemumma
1 msk malen muskotnöt
3 msk malen kanel
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk malen kardemumma
Instruktioner:
Blanda ingefära, muskotnöt, kanel, kryddpeppar och kardemumma i en burk.
Blanda ingefära, muskotnöt, kanel, kryddpeppar och kardemumma i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
9. Gâlat dagga
Gâlat dagga är Tunisiens Five Spice. Egentligen ska man ha grains of paradise, men man kan ersätta med svartpeppar. Gâlat dagga använder jag i: Lins- och äpplesoppa
Mängd: ca 30 g
Mängd: ca 30 g
Ingredienser:
1 msk malen kanel
2 tsk malen svartpeppar
2 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen muskotnöt
1 msk malen kanel
2 tsk malen svartpeppar
2 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen muskotnöt
Instruktioner:
Blanda kanel, svartpeppar, kryddnejlika och muskotnöt i en burk.
Blanda kanel, svartpeppar, kryddnejlika och muskotnöt i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
10. Beau Monde Spice Mix
Ingen vet var den här kryddblandningen kommer ifrån! Det finns måånga versioner, de flesta med malet lagerblad, men det skippade jag.
Ingen vet var den här kryddblandningen kommer ifrån! Det finns måånga versioner, de flesta med malet lagerblad, men det skippade jag.
Mängd: ca 30 g
Ingredienser:
1 msk malen vitpeppar
1 msk malen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen muskotnöt
1/2 tsk malen kanel
1 msk malen vitpeppar
1 msk malen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen muskotnöt
1/2 tsk malen kanel
Instruktioner:
Blanda vitpeppar, svartpeppar, salt, kryddpeppar, kryddnejlika, muskotnöt och kanel i en burk.
Blanda vitpeppar, svartpeppar, salt, kryddpeppar, kryddnejlika, muskotnöt och kanel i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
11. Xawaash
Xawaash kommer från Somalia.
Mängd: ca 35 g
Ingredienser:
2 msk malen spiskummin
2 msk malen koriander
1 krm malen svartpeppar
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
1 krm malen kryddnejlika
2 tsk malen gurkmeja
2 msk malen spiskummin
2 msk malen koriander
1 krm malen svartpeppar
1 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
1 krm malen kryddnejlika
2 tsk malen gurkmeja
Instruktioner:
Blanda spiskummin, koriander, svartpeppar, kanel, kardemumma, kryddnejlika och gurkmeja i en burk.
Blanda spiskummin, koriander, svartpeppar, kanel, kardemumma, kryddnejlika och gurkmeja i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
12. Advieh
Advieh är en persisk kryddblandning.
Mängd: ca 25 g
Ingredienser:
1 msk malen kanel
1 msk malen muskotnöt
1 msk malen kardemumma
2 tsk malen spiskummin
1 msk malen kanel
1 msk malen muskotnöt
1 msk malen kardemumma
2 tsk malen spiskummin
Instruktioner:
Blanda kanel, muskotnöt, kardemumma och spiskummin i en burk.
Blanda kanel, muskotnöt, kardemumma och spiskummin i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
13. Pilau Masala
Kenyas kryddblandning till Pilau (pilaff).
Mängd: ca 30 g
Ingredienser:
1 msk malen spiskummin
2 msk malen paprika
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 msk malen spiskummin
2 msk malen paprika
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen kryddnejlika
Instruktioner:
Blanda spiskummin, paprika, kardemumma, svartpeppar och kryddnejlika i en burk.
Blanda spiskummin, paprika, kardemumma, svartpeppar och kryddnejlika i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
14. Alamo Zestful Seasoning
Alamo Zestful Seasoning
Den här kryddblandningen är populär till krabba i Texas. Smaken påminner jättemycket om tacokrydda, vilket inte är konstigt eftersom tacokrydda har nästan samma ingredienser.
Mängd: ca 40 g
Ingredienser:
1 msk salt
1 msk malen paprika
2 tsk malen lök
1 krm malen svartpeppar
1 krm malen cayennepeppar
1 krm ICA Sötströ
1 msk salt
1 msk malen paprika
2 tsk malen lök
1 krm malen svartpeppar
1 krm malen cayennepeppar
1 krm ICA Sötströ
Instruktioner:
Blanda salt, paprika, lök, svartpeppar, cayennepeppar och sötströ i en burk.
Blanda salt, paprika, lök, svartpeppar, cayennepeppar och sötströ i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
15. La Kama
La Kama är en marockansk kryddblandning.
Mängd: ca 30 g
Ingredienser:
1 msk malen svartpeppar
1 msk malen ingefära
1 msk malen gurkmeja
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen muskotnöt
1 msk malen svartpeppar
1 msk malen ingefära
1 msk malen gurkmeja
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen muskotnöt
Instruktioner:
Blanda svartpeppar, ingefära, gurkmeja, kanel och muskotnöt i en burk.
Blanda svartpeppar, ingefära, gurkmeja, kanel och muskotnöt i en burk.
Förvaring: Förvara i skafferi.
Adíos!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar