17 april är International Banana Day! 🍌Tredje onsdagen i april firas denna temadag. Ursprunget är okänt, men temadagen har funnits sedan åtminstone 2014 enligt mina Googlesökningar. Banan- och mandelsmörshavregrynsgröt är dagens recept! Jag utgick från Banan- och jordnötssmörshavregrynsgröt. Garnerade med torkade aprikoser, kokos och torkade tranbär.
Banan- och mandelsmörshavregrynsgröt
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 830 g
Ingredienser:
2 bananer (~ 340 g)
1 nypa salt
4 msk ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
5 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Förvaring: Förvara i kylen.
80 g mandelsmör
Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Mosa i en kastrull. Tillsätt salt, sötströ, havregryn, havremjölk och mandelsmör. Värm en spisplatta på medelvärme. Puttra i 5-6 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Skala och grovhacka banan. Mosa i en kastrull. Tillsätt salt, sötströ, havregryn, havremjölk och mandelsmör. Värm en spisplatta på medelvärme. Puttra i 5-6 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Pa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar