fredag 19 april 2024

Smörig vitlökspasta

Tigger update! Något stort hände i tisdags. Tigger knådade sin mamma för första gången!!! 


I onsdags var vi ute. 


Vi var inte ute länge...


för det var jävla oljud!


Var ute i 3 minuter. 


Tigger sov bredvid mig i 1 timme och 40 minuter efteråt. 😍

Nospussar från idag:



😘


19 april är Garlic Day! 🧄 Temadagen skapades 1989 av Christopher Ranch, en vitlöksodlare (Angie Gensler). Smörig vitlökspasta är dagens recept. Jag utgick från Smörig persiljapasta


Smörig vitlökspasta 

Mängd: 1 st portion, ca 700 g

Ingredienser:
vitlöksklyftor
300 g Barilla Senza Glutine Fusilli (~ 670 g kokt) 
30 g Naturli' Ekologisk Vegan Block 
1 tsk salt 
1 tsk torkad salvia
1 tsk torkad mejram 
1 nypa malen vitpeppar 

Instruktioner:
Skala och pressa vitlök. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Häll i fusilli. Koka i 11-12 minuter. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vitlök och smör i en kastrull. Fräs i 1-2 minuter. Ta bort kastrullen. Blanda i fusilli, salt, salvia, mejram och vitpeppar. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kylen.

Muraho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar