torsdag 28 mars 2024

Haricots verts- och pastasallad

28 mars är dag 28 på Frozen Food Month och Nutrition Month. Haricots verts- och pastasallad är dagens recept. 🥦🍅🥒🍎🥗

Haricots verts- och pastasallad

Mängd: 3 st 100 cl skålar, ca 2060 g

Ingredienser:
1 rödlök
1 gurka (~ 200 g)
175 g babyplommontomater
150 g gula cocktailtomater
65 g babyspenat
3 msk citronsaft
10 dl vatten
3 äpplen (~ 350 g)
300 g fryst broccoli (~ 155 g efteråt)
400 g frysta haricots verts
200 g Garant Eko Ekologisk Linspasta Sedanini (~ 415 g kokt)

Dressing:
20 g fryst tinad persilja
10 g rapsolja
1 tsk citronsaft
1 krm malen svartpeppar
2 tsk ICA Sötströ
2 msk salt

Instruktioner:
Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gurka. Skölj tomat. Dela. Skölj babyspenat. Riv. Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj äpple. Kärna ur och finhacka. Häll i skålen. Häll av vätskan. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Koka broccoli i 5-6 minuter. Häll i durkslag. Skär i mindre bitar. Värm en spisplatta på hög värme. Häll haricots verts och vatten så det knappt täcker i en kastrull. Koka i 1-2 minuter. Ta bort. Häll av några dl vatten. Tillsätt några dl kallt vatten. Låt stå i 5-6 minuter. Häll av vattnet. Skär i mindre bitar. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Koka pasta i 6-7 minuter. Skölj i durkslag. Skölj linser. Blanda lök, gurka, tomat, spenat, äpple, broccoli, haricots verts, pasta och linser i en skål. Blanda persilja, rapsolja, citronsaft, svartpeppar, sötströ och salt i en skål. Tillsätt i salladen och blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Tschüssi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar