onsdag 27 mars 2024

Quinoa- och hirsgryta

27 mars är dag 27 på Frozen Food Month, Nutrition Month och Quinoa Month. Och A Whole Day for Whole Grain! Temadagen har firats på sista onsdagen i mars (Whole Grains Council). Quinoa- och hirsgryta är dagens recept. 


Quinoa- och hirsgryta

Mängd: 2 st 100 cl skålar 

Ingredienser: 
2 morötter (~ 220 g) 
1 broccoli (~ 290 g) (~ 110 g efteråt)
20 g olivolja 
1 tsk malen ingefära 
2 tsk malen spiskummin 
5 dl vatten
4 dl vatten
800 g krossade tomater
300 g fryst spenat 
2 tsk torkad persilja 
2 tsk torkad rosmarin 
200 g kokt hirs 
200 g kokt quinoa   
1 msk salt
1 krm malen svartpeppar 

Instruktioner: 
Skala och finhacka morot. Skölj broccoli. Skär bort buketter. Skär i mindre bitar. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll morot, olivolja, ingefära och spiskummin i en kastrull. Fräs i 4 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt vatten. Koka i 12-13 minuter och rör om ofta. Häll i broccoli, vatten, tomat, spenat, persilja och rosmarin. Koka i 18-19 minuter och rör om ofta. Skölj hirs. Skölj quinoa. Blanda i hirs, quinoa, salt och svartpeppar. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Akyire! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar