27 mars är dag 27 på Frozen Food Month, Nutrition Month och Quinoa Month. Och A Whole Day for Whole Grain! Temadagen har firats på sista onsdagen i mars (Whole Grains Council). Quinoa- och hirsgryta är dagens recept.
Quinoa- och hirsgryta
Mängd: 2 st 100 cl skålar
Ingredienser:
2 morötter (~ 220 g)
1 broccoli (~ 290 g) (~ 110 g efteråt)
20 g olivolja
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen spiskummin
5 dl vatten
4 dl vatten
800 g krossade tomater
300 g fryst spenat
2 tsk torkad persilja
2 tsk torkad rosmarin
200 g kokt hirs
200 g kokt quinoa
1 msk salt
1 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala och finhacka morot. Skölj broccoli. Skär bort buketter. Skär i mindre bitar. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll morot, olivolja, ingefära och spiskummin i en kastrull. Fräs i 4 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt vatten. Koka i 12-13 minuter och rör om ofta. Häll i broccoli, vatten, tomat, spenat, persilja och rosmarin. Koka i 18-19 minuter och rör om ofta. Skölj hirs. Skölj quinoa. Blanda i hirs, quinoa, salt och svartpeppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Akyire!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar