"Pulses, also known as legumes, are the edible seeds of leguminous plants cultivated for food. Dried beans, lentils and peas are the most common. [...] Pulses do not include crops that are harvested green (e.g. green peas, green beans)—these are classified as vegetable crops. Also excluded are those crops used mainly for oil extraction (e.g. soybean and groundnuts) and leguminous crops that are used exclusively for sowing purposes (e.g. seeds of clover and alfalfa)."
Bön- och grönkålssallad är dagens recept! 🥗🥬🍅🥒🫘🫛
Bön- och grönkålssallad
Mängd: 4 st portioner, ca 2160 g
Ingredienser:
2 salladslökar (~ 40 g)
1/2 gurka (~ 185 g)
350 g babyplommontomater
300 g gula cocktailtomater
40 g babyspenat
150 g grönkål
3 msk citronsaft
10 dl vatten
3 äpplen (~ 485 g)
100 g frysta gröna ärtor
200 g frysta vaxbönor
200 g kokt sabut moong dal
100 g kokta limabönor
Dressing:
40 g fryst tinad persilja
1 msk rapsolja
1 tsk citronsaft
1/2 krm malen svartpeppar
1 msk ICA Sötströ
3 msk salt
Instruktioner:
Skölj salladslök. Finhacka. Skölj gurka. Finhacka. Skölj tomat. Dela. Skölj babyspenat. Riv. Skölj grönkål. Riv. Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj äpple. Kärna ur och finhacka. Häll i skålen. Häll av vätskan. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vaxbönor och vatten så det knappt täcker i en kastrull. Koka i 1-2 minuter. Ta bort. Häll av några dl vatten. Tillsätt några dl kallt vatten. Låt stå i 5-6 minuter. Häll av vattnet. Skär i mindre bitar. Skölj bönor. Blanda lök, gurka, tomat, babyspenat, grönkål, äpple, gröna ärtor, vaxbönor och bönor i en skål. Blanda persilja, rapsolja, citronsaft, svartpeppar, sötströ och salt i en skål. Tillsätt i salladen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Ćao!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar