måndag 30 september 2019

Kokta röda kidneybönor

Visste du att kidneybönor finns i mer än 1 färg? Men de vanligaste som vi känner till är de röda! Det här receptet ger fint kokta bönor, alltså inte mosiga och skalade bönor.



Okokta/kokta röda kidneybönor 


Kokta röda kidneybönor 

Mängd: ca 1150 g

Ingredienser:
500 g GoGreen Svenska Kidneybönor 
30 dl vatten  
40 dl vatten 

Instruktioner:
Skölj kidneybönor i en sil. Häll kidneybönor och vatten i en skål. Låt stå i 12 timmar. Värm en spisplatta på medelvärme. Skölj kidneybönor i en sil. Häll kidneybönor och vatten i en kastrull. Ställ på kastrullen och låt stå i 1 timme och 30-31 minuter utan att röra om. Skumma av. Skölj kidneybönor i en sil.

Förvaring: Förvara i kylen.

Adéu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar