Idag är dag 8 på Blueberry Month men 8 juli är också Blueberry Day! Holiday Insights skapade temadagen 2016 och förklarar varför:
"We created this day, to give recognition to the healthiest fruits you can eat. The date was selected, as this is when blueberries are ripening in the field."
Jag utgick från Jordgubbshavregrynsgröt.
Blåbärshavregrynsgröt
Mängd: 1 st portion, ca 990 g
Ingredienser
500 g frysta blåbär (~ 365 g efteråt)
2 dl vatten
5 msk ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
5 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll blåbär och vatten i en kastrull. Koka i 2-3 minuter. Häll i en skål. Kyl i 10 minuter. Häll av vätskan. Mosa. Värm en spisplatta på medelvärme. Hälll blåbär, sötströ, havregryn och havremjölk i en kastrull. Puttra i 6-7 minuter och rör om hela tiden med en slickepott. Servera varmt.
Värm en spisplatta på hög värme. Häll blåbär och vatten i en kastrull. Koka i 2-3 minuter. Häll i en skål. Kyl i 10 minuter. Häll av vätskan. Mosa. Värm en spisplatta på medelvärme. Hälll blåbär, sötströ, havregryn och havremjölk i en kastrull. Puttra i 6-7 minuter och rör om hela tiden med en slickepott. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Tchau!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar