3 juli är Eat Beans Day / Eat Your Beans Day! Enligt mina google-sökningar vet ingen när temadagen skapas och av vem. Jag kom fram till att Eat Beans Day fanns i alla fall 2012 när jag googlade.
Vit baljväxtsallad är dagens recept. 🤍🥗
Jag utgick från Röd baljväxtsallad.
Vit baljväxtsallad
Mängd: 2 st portioner, ca 1060 g
Ingredienser:
1/2 silverlök (~ 50 g)
4 vita spetspaprikor (~ 265 g)
1 blomkål (~ 400 g) (~ 320 g efteråt)
100 g kokta limabönor
100 g kokta cannellinibönor
100 g kokt urad dal dhuli
200 g kokt durra
20 g pinjenötter
Dressing:
1 tsk rapsolja
1/2 tsk citronsaft
1 tsk ICA Sötströ
1 nypa malen vitpeppar
1 msk salt
Instruktioner:
Skala och finhacka lök. Skölj paprika. Skär bort toppen. Kärna ur och finhacka. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Släng blomkålsblast. Skölj blomkål. Skär loss buketter. Häll i kastrullen. Koka i 12-13 minuter. Skölj.
Dela blomkål i mindre bitar. Blanda allt i en skål. Skölj limabönor, cannellinibönor och urad dal dhuli. Tillsätt bönor och pinjenötter. Blanda rapsolja, citronsaft, sötströ, vitpeppar och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Addio!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar