måndag 3 juli 2023

Vit baljväxtsallad

3 juli är Eat Beans Day / Eat Your Beans Day! Enligt mina google-sökningar vet ingen när temadagen skapas och av vem. Jag kom fram till att Eat Beans Day fanns i alla fall 2012 när jag googlade.
Vit baljväxtsallad är dagens recept. 🤍🥗
Jag utgick från Röd baljväxtsallad


Vit baljväxtsallad

Mängd: 2 st portioner, ca 1060 g

Ingredienser:
1/2 silverlök (~ 50 g) 
4 vita spetspaprikor (~ 265 g)
1 blomkål (~ 400 g) (~ 320 g efteråt) 
200 g kokt durra 
20 g pinjenötter 

Dressing:   
1 tsk rapsolja  
1/2 tsk citronsaft 
1 tsk ICA Sötströ 
1 nypa malen vitpeppar 
1 msk salt 

Instruktioner: 
Skala och finhacka lök. Skölj paprika. Skär bort toppen. Kärna ur och finhacka. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Släng blomkålsblast. Skölj blomkål. Skär loss buketter. Häll i kastrullen. Koka i 12-13 minuter. Skölj. 
Dela blomkål i mindre bitar. Blanda allt i en skål. Skölj limabönor, cannellinibönor och urad dal dhuli. Tillsätt bönor och pinjenötter. Blanda rapsolja, citronsaft, sötströ, vitpeppar och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Addio!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar