Helgen har varit INSANE! đ Mamma hĂ€lsade pĂ„ sĂ„ vi alla tre gick ut för tredje gĂ„ngen 2023. Det var 15 grader och lite blĂ„st... Och mamma var DRAMA QUEEN đ€Ș
PÄ eftermiddagen sÄg jag orange katt tvÄ gÄnger.
VÀrst var söndagen. En av de mest TRAUMATISKA dagarna EVER!
12:21 sÄg jag orange katt. NÀr jag kom hem frÄn ICA gick vi ut för fjÀrde gÄngen. Det gick inte bra. Tigger satte kanske sitt sÀmsta rekord: 1 minut!
Men det var 14:35 som DRAMAT började. 14:35 sĂ„g jag en orange katt. Men 14:36 KOM EN TILL ORANGE KATT!!!! đđđ
Sen sĂ„g en av de nĂ„got djur och gick in i buskarna đ€€
Jag tvĂ€ttade 15-17 och nĂ€r jag kom ut ur porten var de bĂ„da dĂ€r!!! đ
NÀsta gÄng jag kom ut ur porten var den ljusare ute. Och sista gÄngen jag gick ut pratade den!
NĂ€r jag kom tillbaka berĂ€ttade mamma att Tigger hade druckit vatten nĂ€r de hört en katt mjaua!! đ 17:04 kom en av de och vi hörde den mjaua. Sista hĂ€ndelsen var 18:09 nĂ€r en katt mjaude.
Idag var vi ute för femte gÄngen. Det gick bÀttre. Allt var bra trots att en MENSCHEN skulle gÄ ut frÄn porten nÀr vi precis kommit ut. Jag bar henne till baksidan.
Vi sa hej och Tigger gick framĂ„t Ă€ndĂ„!!! Vi var sĂ„ stolta över den lilla modiga ungen! đ
Nu till receptet! Idag Ă€r det 1 maj och det Ă€r starten pĂ„ Salad Month! The Association for Dressings & Sauces skapade Salad Month 1992. Men maj Ă€r ocksĂ„ Strawberry Month! Jag har googlat mig fram till att temamĂ„naden funmits sedan i alla fall 2007. Bön- och jordgubbssallad kombinerar bĂ„da temamĂ„naderna đđ„đ
đ„
Bön- och jordgubbssallad
MĂ€ngd: 2 st portioner, ca 1300 g
Ingredienser:
1 gurka (~ 210 g)
400 g jordgubbar
150 g babyplommontomater
100 g gula cocktailtomater
15 g babyspenat
200 g frysta haricots verts
100 g kokta black eyed peas
100 g kokta adukibönor
Dressing:
30 g fryst tinad persilja
1 msk rapsolja
1 tsk citronsaft
1/2 krm malen svartpeppar
2 tsk ICA Sötströ
1 msk salt
Instruktioner:
Skölj gurka. Finhacka. Skölj jordgubbar. Snoppa och finhacka. Skölj tomat. Dela. Skölj babyspenat. Riv. VÀrm en spisplatta pÄ hög vÀrme. HÀll haricots verts och vatten sÄ det knappt tÀcker i en kastrull. Koka i 1-2 minuter. Ta bort. HÀll av nÄgra dl vatten. TillsÀtt nÄgra dl kallt vatten. LÄt stÄ i 5-6 minuter. HÀll av vattnet. Dela pÄ mitten. Skölj black eyed peas. Skölj adukibönor. HÀll gurka, jordgubbar, tomat, spenat, haricots verts, black eyed peas och adukibönor i en skÄl. Blanda persilja, rapsolja, citronsaft, svartpeppar, sötströ och salt i en skÄl. TillsÀtt i salladen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
TschĂŒssi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar