I onsdagsförmiddag gick jag och handlade. Jag var borta kanske i 40 minuter. När jag kom hem var Tigger kelen så vi mysade i ca 10 minuter 😍
11:45 kom orangea katten
11:59 kom katten tillbaka!
13:46 kom hen återigen!
14:05 kom hen tillbaka, vilket råkade vara när husse kom förbi
14:20 kom hen återigen!!!
🙀🙀🙀 Ingen respekt för Tiggers territorium, alltså!
Igår såg jag inga inkräktare och idag har jag "bara" sett en inkräktare.
Det lilla livet har sånt jävla tufft liv!
Och nu till dagens recept, Hirschokladbollar. 11 november är Chokladens dag! Chokladens dag firas varje år 11 november sedan 2011 (Matkalender).
Det finns många temadagar som firar choklad ⬇️
15/5: National Chocolate Chip Day (USA)
7/7: World Chocolate Day
28/7: National Milk Chocolate Day (USA)
13/9: International Chocolate Day (USA)
22/9: National White Chocolate Day (USA)
28/10: National Chocolate Day (USA)
11/11: Chokladens Dag (Sverige)
16/12: National Chocolate Covered Anything Day (USA)
28/12: National Chocolate Day (USA)
19/2: National Chocolate Mint Day (USA)
15/5: National Chocolate Chip Day (USA)
7/7: World Chocolate Day
28/7: National Milk Chocolate Day (USA)
13/9: International Chocolate Day (USA)
22/9: National White Chocolate Day (USA)
28/10: National Chocolate Day (USA)
11/11: Chokladens Dag (Sverige)
16/12: National Chocolate Covered Anything Day (USA)
28/12: National Chocolate Day (USA)
19/2: National Chocolate Mint Day (USA)
Jag utgick från mitt recept på Quinoachokladbollar.
Hirschokladbollar
Mängd: 5 st stora bollar
Ingredienser:
1 nypa salt
2 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
1 dl riven kokos
1 1/2 dl ICA Sötströ
200 g hirsflingor
1 dl riven kokos
1 1/2 dl ICA Sötströ
200 g hirsflingor
100 g rumsvarmt Violife Vioblock
4 msk starkt kallt kaffe
2 msk vatten
Riven kokos
Instruktioner:
Blanda salt, vaniljpulver, kakao, kokos, sötströ och hirsflingor i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe och vatten. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Ciao!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar