tisdag 8 november 2022

Quinoa- och mungbönsgryta

I förmiddags hände något chockerande!!! 


Kattungen var på parkeringen, sen kom husses bil in. De hade KATTBUR 🙀🙀🙀 Kattungen sprang iväg och menschen jagade efter

Inkräktarna fortsatte komma!!! 12:30 kom en orange katt!


12:39 kom den tillbaka!!! 



13:01 kom en kattunge!!!


13:23 kom den orangea tillbaka!!!


Och 14:18 kom den igen!!!


16:13 kom den återigen!!!!!!


Ingen visar fan RESPEKT för TIGGERS TERRITORIUM!!! 😾😾😾 

Moving on till dagens recept. Quinoa- och mungbönsgryta på dag 8 på World Vegan Month. Läcker, mättande och näringsrik ✅ 


Mamma tog foto på mig när jag njöt 🤤😁 

Quinoa och mungbönor är en toppenkombination som jag kommer fortsätta med i framtiden. 😎 För att parafrasera, döm inte grytan utifrån utseendet. För även om det inte ser ut som det, så är grytan da bomb 🥳



Quinoa- och mungbönsgryta

Mängd: 3 st portioner, ca 3230 g

Ingredienser: 
1 morot (~120 g) 
Olivolja
2 tsk torkad timjan
5 dl vatten
1170 g krossade tomater 
800 g kokt quinoa   
4 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free 
2 msk citronsaft 
2 msk salt

Instruktioner: 
Skala morot. Skär bort toppen och botten. Finhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll morot, olivolja och Nigerian Curry Powder i en kastrull. Fräs i 4 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt timjan, vatten och tomat. Koka i 10-11 minuter och rör om hela tiden. Skölj mungbönor. Häll i mungbönor. Koka i 10-11 minuter och rör om konstant. Skölj quinoa. Tillsätt quinoa. Koka i 6-7 minuter och rör om hela tiden. 
Blanda i havremjölk, citronsaft och salt. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Akyire! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar