Inkräktarna fortsatte komma!!! 12:30 kom en orange katt!
12:39 kom den tillbaka!!!
13:01 kom en kattunge!!!
13:23 kom den orangea tillbaka!!!
Och 14:18 kom den igen!!!
16:13 kom den återigen!!!!!!
Ingen visar fan RESPEKT för TIGGERS TERRITORIUM!!! 😾😾😾
Moving on till dagens recept. Quinoa- och mungbönsgryta på dag 8 på World Vegan Month. Läcker, mättande och näringsrik ✅
Mamma tog foto på mig när jag njöt 🤤😁
Quinoa och mungbönor är en toppenkombination som jag kommer fortsätta med i framtiden. 😎 För att parafrasera, döm inte grytan utifrån utseendet. För även om det inte ser ut som det, så är grytan da bomb 🥳
Quinoa- och mungbönsgryta
Mängd: 3 st portioner, ca 3230 g
Ingredienser:
1 morot (~120 g)
Olivolja
2 msk Nigerian Curry Powder
2 tsk torkad timjan
5 dl vatten
1170 g krossade tomater
800 g kokt sabut moong dal
800 g kokt quinoa
4 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free
2 msk citronsaft
2 msk salt
Instruktioner:
Skala morot. Skär bort toppen och botten. Finhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll morot, olivolja och Nigerian Curry Powder i en kastrull. Fräs i 4 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt timjan, vatten och tomat. Koka i 10-11 minuter och rör om hela tiden. Skölj mungbönor. Häll i mungbönor. Koka i 10-11 minuter och rör om konstant. Skölj quinoa. Tillsätt quinoa. Koka i 6-7 minuter och rör om hela tiden.
Blanda i havremjölk, citronsaft och salt. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Akyire!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar