Vad för protein använde jag? Rawpowder Ärtprotein! Jag använde ärtprotein för många år sen och tyckte om det. Sedan 2020/2021 har jag använt hampaproteinpulver. Och jag testade att göra gröten med det, men det var för stark smak för mig. Så jag fick idén att testa ärtproteinpulver. Jag köpte en påse 250 g på HälsoKraft. Det finns många återförsäljare online.
Kcal: 350
Fett: 1,7g
Varav mättade fettsyror: 0,3g
Kolhydrater: 3,2g
Varav naturligt socker: 0,4g
Fibrer: 2,4g
Protein: 80g
Salt: 3,75mg
Hur smakar det? Gott! Ärtprotein ger en vääääldigt svag smak. Den har en jordig ton som påminner mig liiite om kardemumma, och lite vaniljton, faktiskt.
Men hur mycket protein blir det? Jag använder 4 msk, ca 30 g. 30 g blir 24 g protein. Vuxna bör få i sig 50-70 g protein varje dag (Livsmedelsverket).
Jag toppade med tranbär, russin, hampafrön och korinter.
Proteinhavregrynsgröt
Mängd: 1 st portion, ca 780 gIngredienser:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll sötströ, ärtproteinpulver, havregryn och havremjölk i en kastrull. Puttra i 4-5 minuter och rör om hela tiden med en slickepott. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Hej hej!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar