Jävla inkräktare alltså! Igår var det tre inkräktare! Den svartvita 10:46
11:11 kom en kattunge
14:43 kom den orangea hanen
Och 17:16 kom han igen!
15:34 såg jag den första inkräktaren för idag
Moving on till dagens recept. 28 oktober är Chocolate Day! National Confectioners Association skapade temadagen (National day calendar)
Det finns många temadagar som firar choklad ⬇️
15/5: National Chocolate Chip Day (USA)
7/7: World Chocolate Day
28/7: National Milk Chocolate Day (USA)
13/9: International Chocolate Day (USA)
22/9: National White Chocolate Day (USA)
28/10: National Chocolate Day (USA)
11/11: Chokladens Dag (Sverige)
16/12: National Chocolate Covered Anything Day (USA)
28/12: National Chocolate Day (USA)
19/2: National Chocolate Mint Day (USA)
15/5: National Chocolate Chip Day (USA)
7/7: World Chocolate Day
28/7: National Milk Chocolate Day (USA)
13/9: International Chocolate Day (USA)
22/9: National White Chocolate Day (USA)
28/10: National Chocolate Day (USA)
11/11: Chokladens Dag (Sverige)
16/12: National Chocolate Covered Anything Day (USA)
28/12: National Chocolate Day (USA)
19/2: National Chocolate Mint Day (USA)
Det är också dag 28 på Dessert Month. Det chokladiga receptet är Quinoachokladbollar! Jag utgick från mitt recept på Bovetechokladbollar
Quinoachokladbollar
Mängd: 5 st stora bollar
Ingredienser:
1 nypa salt
2 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
1 dl riven kokos
1 1/2 dl ICA Sötströ
200 g quinoaflingor
1 dl riven kokos
1 1/2 dl ICA Sötströ
200 g quinoaflingor
100 g rumsvarmt Violife Vioblock
4 msk starkt kallt kaffe
2 msk vatten
Riven kokos
Instruktioner:
Blanda salt, vaniljpulver, kakao, kokos, sötströ och quinoaflingor i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe och vatten. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Hejsan svejsan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar