26 oktober är Österrikes nationaldag och det österrikiska receptet är Haferflockensuppe!
Haferflocken är havregryn och suppe är soppa. Jag utgick från receptet i "Das vegane Kochbuch meiner Oma". Författaren är tysk men jag hade sett recept på Haferflockensuppe några år sen i boken "Burgenländische Bäuerinnen kochen: Einfach gute Rezepte". När jag googlade på "Haferflockensuppe" kom det upp receptet från tyska och österrikiska sidor.
Haferflockensuppe
Mängd: 1 st 45 cl skål
Ingredienser:
4 g persiljeblad
2 tsk Rawfoodshop Bouillon Powder
4 dl vatten
4 msk ICA Ekologiska Små Och Och Havregryn Glutenfritt
1/2 tsk salt
1 nypa malen svartpeppar
Instruktioner:
Finhacka persilja. Värm en spisplatta på låg värme. Häll buljongpulver och vatten i en kastrull. Värm upp i 1 minut. Tillsätt havregryn, salt och svartpeppar. Rör om ofta i 4-5 minuter. Häll soppa i skål och strö över persilja. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Tschüssi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar