onsdag 26 oktober 2022

Haferflockensuppe

26 oktober är Österrikes nationaldag och det österrikiska receptet är Haferflockensuppe!
Haferflocken är havregryn och suppe är soppa. Jag utgick från receptet i "Das vegane Kochbuch meiner Oma". Författaren är tysk men jag hade sett recept på Haferflockensuppe några år sen i boken "Burgenländische Bäuerinnen kochen: Einfach gute Rezepte". När jag googlade på "Haferflockensuppe" kom det upp receptet från tyska och österrikiska sidor.

"A light is still a light, even though the blind man cannot see it" - Ordspråk från Österrike 



Haferflockensuppe 

Mängd: 1 st 45 cl skål

Ingredienser: 
4 g persiljeblad 
2 tsk Rawfoodshop Bouillon Powder 
4 dl vatten
4 msk ICA Ekologiska Små Och Och Havregryn Glutenfritt 
1/2 tsk salt
1 nypa malen svartpeppar 

Instruktioner:
Finhacka persilja. Värm en spisplatta på låg värme. Häll buljongpulver och vatten i en kastrull. Värm upp i 1 minut. Tillsätt havregryn, salt och svartpeppar. Rör om ofta i 4-5 minuter. Häll soppa i skål och strö över persilja. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kylen.

Tschüssi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar