Havrebollar blir det på dag 5 på Baking Week och dag 18 på Dessert Month 🤤
Vad är Havrebollar? Glutenfria godsaker skriver:
"Havrebollar eller kioskbollar som de också kallas är som chokladbollar fast med mindre kakao."
Så jag utgick från Chokladbollar och minskade kakao
Havrebollar
Mängd: 4 st stora bollar
Ingredienser:
1 nypa salt
1 msk kakao
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
1 dl riven kokos
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
100 g rumsvarmt Violife Vioblock
4 msk starkt kallt kaffe
Riven kokos
Instruktioner:
Blanda salt, kakao, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Hej svejs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar