tisdag 18 oktober 2022

Havrebollar

Havrebollar blir det på dag 5 på Baking Week och dag 18 på Dessert Month 🤤
Vad är Havrebollar? Glutenfria godsaker skriver:
"Havrebollar eller kioskbollar som de också kallas är som chokladbollar fast med mindre kakao."

Så jag utgick från Chokladbollar och minskade kakao 



Havrebollar 

Mängd: 4 st stora bollar

Ingredienser:
1 nypa salt
1 msk kakao
1 dl riven kokos 
1 dl ICA Sötströ 
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 
100 g rumsvarmt Violife Vioblock
4 msk starkt kallt kaffe
Riven kokos 

Instruktioner:
Blanda salt, kakao, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i kaffe. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen. 

Hej svejs! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar