onsdag 19 oktober 2022

Äpple- och päronsmulpaj

Fy fan alltså! Inkräktare!!! 12:33 kom den orangea hanen!


Jag hann inte fota men han sprang förbi 13:57!

Och 15:10 kom kattungarna!


15:47 sprang en kattunge förbi!

16:53 kom de kattungarna tillbaka!!



🙀🙀🙀

19 oktober är dag 5 på Baking Week och dag 19 på Dessert Month. Dagens recept är Äpple- och päronsmulpaj 🍎🍐 

 * Havresmuldegen passar även till en 27 cm i dm pajform




Äpple- och päronsmulpaj

Mängd: 1 st 24 cm i dm pajform *

Ingredienser:
2 msk citronsaft 
8 dl vatten 
2 äpplen (~ 340 g)
3 päron (~ 380 g) 

Havresmuldeg: 
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ 
3 msk riven kokos
4 dl Sellton Havremjöl
85 g rumsvarmt Violife Vioblock

Ingredienser: 
Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj äpple. Kärna ur. Grovhacka. Häll i skålen. Skölj päron. Skär bort toppen och botten. Kärna ur. Grovhacka. Häll i skålen. Häll ut vätskan. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela äpple och päron i en pajform. Blanda kanel, sötströ, kokos och havremjöl i en skål. Smula ner smör. Knåda till en smuldeg. Smula över. Grädda mitt i ugnen i 30-31 minuter. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kylen.

Jajohecha peve!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar