5 oktober är dag 5 på Vegetarian Month, (brittiska) Vegetarian Week och International Vegetarian Week. Tahinihavregrynsgröt är dagens recept.
Jag utgick från Jordnötssmörshavregrynsgröt. Tahinin jag tog är ljus och rinnig, till skillnad från till exempel Kung Markattas som är mörk och fastare, som jordnötssmör. Garnerade med hampafrön och torkade aprikoser och tranbär.
Tahinihavregrynsgröt
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 785 g
Ingredienser:
1 nypa salt
2 tsk vaniljpulver
6 msk ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
6 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
80 g tahini (ljus och rinnig)
Instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll allt i i en kastrull. Puttra i 5-6 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll allt i i en kastrull. Puttra i 5-6 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Thangkha!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar