11 juni är dag 11 på Fresh Fruit and Vegetables Month och Dairy Alternatives Month och dag 2 på BNF Healthy Eating Week. Pasta med purjolök- och champinjonsås är dagens recept. 😍 Jag utgick från "Mammas pasta och sås", pasta med purjolök, champinjoner och bacon. Detta var en favoriträtt på födelsedagar. Som vanligt, tyckte jag om köttet minst 😉. Här har jag veganiserat receptet. En riktig fullträff!
Pasta med purjolök- och champinjonsås
Mängd: 1 st 100 cl skål
Ingredienser:
250 g Barilla Senza Glutine Fusilli (~ 535 g kokt)
Sås:
1 purjolök
300 g champinjoner
30 g olivolja
2 dl Valio Oddlygood Easy Cooking Gluten Free
1 tsk salt
1 nypa malen vitpeppar
Instruktioner:
Skölj purjolök. Skär bort botten och grönt. Finhacka. Skölj och torka champinjoner. Finhacka. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Koka upp. Häll i fusilli. Koka i 11-12 minuter. Rör om då och då. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll purjolök och olivolja i en stekpanna. Fräs i 6-7 minuter. Häll i en skål.
Fräs champinjoner i 5-6 minuter. Tillsätt purjolök och matlagningsgrädde. Sjuda i 1-2 minuter. Ta bort kastrullen. Blanda i salt och vitpeppar. Häll i pasta. Blanda. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
À bientôt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar