Tigger-update! Myste imorse, som vanligt.
Hon spann och knådade min rygg. 😍
I över 1 minut!
Senare sov hon i en låda jag la under torkställningen nån dag sen. 📦
Tigger var ute idag för andra gången 2024! Fluffisen upptäckte nya områden! 🕵♀️
Hon var vid grinden trots att bilar åkte förbi!
Vi var ute i 2 minuter men sen kom en GRANNE UT PÅ BALKONGEN!!! 🙀
Så vi gick in. Som förra gången var källaren SPÄNNANDE!
Och som förra gången...
hittade hon inte dörren direkt.
Moving on. 23 mars är dag 23 på Nutrition Month och Pakistans nationaldag. 🇵🇰 Doodh Patti Chai är dagens recept. Wikipedia skriver:
"Doodh pati chai (from Hindi दूध पत्ति चाय and Urdu دودھ پتی چائے 'milk leaf tea') is a tea beverage, originating from the Indian subcontinent, consumed in India, Pakistan, Bangladesh, Afghanistan and Nepal in which milk, together with sugar, is boiled with tea. Doodh pati is different from saada chai, in that it only uses milk (as opposed to water) and tea.
[...]
Doodh pati is famously consumed in northern India and Pakistan, where it is boiled along with cardamom, ginger and many other whole spices listed above. Typically, it is available at roadside dhabas and chaiwalas at street corners, but is most commonly prepared at home, though less so than its water based alternative. It is mainly consumed in North India and Pakistan, though it is also consumed occasionally in Nepal and Bangladesh and has spread even to the Middle East due to its popularity."
Jag utgick från Mostly Masala. Mostly Masala beskriver så här: "Doodh Patti chai is a little more special than normal chai as the tea is steeped straight in milk making it a creamy, rich tea."
Mostly Masala säger att ta "Tapal Danedar Tea Bags or Tetley British Blend". De är svarta teer. Mostly Masala tar standardmjölk eller evaporerad mjölk. Jag tog havremjölk barista.
Doodh Patti Chai
Mängd: 2 st 45 cl tekoppar
Ingredienser:
4 gröna kardemummakapslar
2 svarta tepåsar
2 dl vatten
3 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free
1 msk ICA Sötströ
Instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vatten i en kastrull. Låt sjuda. Krossa kardemummakapslar. Häll kardemummakapslar och tepåsar i sjudande vatten. Sjuda i 2-3 minuter. Tillsätt barista. Sjuda i 5-6 minuter. Släng tepåsar. Häll te upp och ner med sked/slev några gånger. Ställ sil över tekopp. Häll i te. Häll te och sötströ i tekoppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Namaste!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar