11 mars är dag 11 på Nutrition Month. Och starten på Nutrition & Hydration Week! Hemsidan säger: "Nutrition and Hydration Week is an annual event with a shared objective to highlight, promote and celebrate improvements in the provision of nutrition and hydration locally, nationally and globally."
Banan- och proteinhavregrynsgröt är första receptet på temaveckan. Jag utgick från Bananhavregrynsgröt.
Dekorerade med torkade aprikoser, mandlar och gojibär.
Banan- och proteinhavregrynsgröt
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 775 g
Ingredienser:
2 bananer (~ 230 g)
1 nypa salt
5 msk ICA Sötströ
30 g Rawpowder Ärtprotein
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
5 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
5 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Häll i en kastrull. Mosa med sked. Värm en spisplatta på medelvärme. Tillsätt salt, sötströ, ärtproteinpulver, havregryn och havremjölk. Puttra i 6-7 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Skala och grovhacka banan. Häll i en kastrull. Mosa med sked. Värm en spisplatta på medelvärme. Tillsätt salt, sötströ, ärtproteinpulver, havregryn och havremjölk. Puttra i 6-7 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Tschüssi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar