tisdag 12 mars 2024

Rougaille

12 mars är dag 12 på Nutrition Month och Mauritius nationaldag.  🇲🇺 Rougaille, en het tomatsås, är dagens recept.
Jag utgick från Global Table Adventure


Som rekommenderat serverade jag med ris.

 

Rougaille

Mängd: ca 220 g

Ingredienser:
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor 
1 tsk färsk ingefära 
2 heta chilifrukter (~ 30 g) 
6 tomater (~ 480 g) 
3 timjankvistar
3 persiljakvistar
15 g olivolja 
4 msk vitt matlagningsvin
1/2 tsk salt 
1 nypa malen svartpeppar 

Instruktioner:
Skala lök. Skär i tärningar. Skala och finriv vitlök. Skala och finriv ingefära. Skölj chilifrukt. Kärna ur. Finhacka. Skölj tomat. Skär i tärningar. Skölj timjan. Dra av bladen. Skölj persilja. Dra av bladen. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök och olivolja i en kastrull. Fräs i 6-7 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och vin. Koka upp. Sänk värmen till medel. Häll i tomat, timjanblad och persiljanblad- och kvist. Sjuda i 34-35 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Släng persiljakvist. Blanda i salt och svartpeppar. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Salam! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar