12 mars är dag 12 på Nutrition Month och Mauritius nationaldag. 🇲🇺 Rougaille, en het tomatsås, är dagens recept.
Jag utgick från Global Table Adventure.
Som rekommenderat serverade jag med ris.
Rougaille
Mängd: ca 220 g
Ingredienser:
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk färsk ingefära
2 heta chilifrukter (~ 30 g)
6 tomater (~ 480 g)
3 timjankvistar
3 persiljakvistar
15 g olivolja
4 msk vitt matlagningsvin
1/2 tsk salt
1 nypa malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala lök. Skär i tärningar. Skala och finriv vitlök. Skala och finriv ingefära. Skölj chilifrukt. Kärna ur. Finhacka. Skölj tomat. Skär i tärningar. Skölj timjan. Dra av bladen. Skölj persilja. Dra av bladen. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll lök och olivolja i en kastrull. Fräs i 6-7 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och vin. Koka upp. Sänk värmen till medel. Häll i tomat, timjanblad och persiljanblad- och kvist. Sjuda i 34-35 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Släng persiljakvist. Blanda i salt och svartpeppar. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Salam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar