27 februari är Strawberry Day! 🍓Temadagen har firats sedan 2004 (Holiday Calendar). Jordgubbskräm är dagens recept. ❤️ Jag utgick från Allt om mat.
Åt med havremjölk. Gottttt! Fastän det inte ser så aptitretande ut... 🤪
Jordgubbskräm
Mängd: 1 st 100 cl skål, ca 850 g
Ingredienser:
1000 g frysta jordgubbar (~ 595 g efteråt)
8 dl vatten
2 dl vatten
5 msk ICA Sötströ
25 g potatismjöl
5 msk vatten
5 msk vatten
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll jordgubbar och vatten i en kastrull. Koka i 4-5 minuter. Häll i durkslag. Häll jordgubbar i kastrullen. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt vatten och sötströ. Blanda potatismjöl och vatten i en skål. Häll i redningen under omrörning. Koka i 1 minut och rör om hela tiden. Häll i skål. Låt svalna i 10-15 minuter eller kyl i 20-30 minuter. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Hej svejs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar