24 februari är Estlands nationaldag! Dagens recept är Makaroni-piimasupp. Mjölk på estniska heter "piim" och soppa "supp". Den har en liten konstig ingrediens: socker. Jag tog ICA Sötströ istället. Och ja, det är jättegott! Jag utgick från Nami-Nami.
Jag fick anpassa receptet efter pastan. "100 g short pasta" till 5 dl vatten som blir al dente på 5-7 minuter och "fully cooked" efter "another few minutes". Det fungerar ju med makaroner, även glutenfria, men fusilli används mest på foton på Google. Nami-Nami säger inget om pastasort. Tara's Multicultural Table säger:
"Gemelli noodles [...]. Farfalle, Fusilli, and Rotini are other favorites. Small to medium shapes are best."
Jag tog fusilli men koktiden är längre så jag behövde mer vatten.
Makaroni-piimasupp
Mängd: 2 st 100 cl skålar
Ingredienser:
10 dl vatten
1 tsk salt
100 g Barilla Senza Glutine Fusilli
7 1/2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
10 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
1 krm ICA Sötströ
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten och salt i en kastrull. Koka upp. Koka pastan al dente i 11-12 minuter. Rör om då och då.
Häll i havremjölk. Koka i 13-14 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Blanda i smör. Häll i skålar. Strö över sötströ. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Tsau!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar