26 februari är dag 26 på Snack Food Month. Och Pistachio Day! 💚 Temadagen firas 26 februari varje år sedan 2014 (Holiday Calendar). Dagens recept är Havre- och pistagebollar!
Mängd: 3 st stora bollar
Ingredienser:
50 g rostade skalade pistagenötter
1 nypa salt
1 dl riven kokos
5 msk ICA Sötströ
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
5 msk ICA Sötströ
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
80 g rumsvarmt Violife Vioblock
6 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Riven kokos
Instruktioner:
Finhacka pistagenötter. Blanda pistagenötter, salt, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 2 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Veloma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar