torsdag 18 januari 2024

Havre- och limebollar

Alltså! Ni kan inte fatta hur TUFFT livet är för Tigger! Idag var hon ensam från 10:56 till 17:32! Och det hade hon MYCKET att säga om!


Hon klagade mer än detta, naturligtvis! 

Och en Mullis-update! Idag var jag i Mullisens hus och såg faktiskt henne flera gånger. 


Hon var påväg för att äta. 

För drygt en vecka sen fick hon en ny dyr rosa kudde. Hon lever sitt bästa Prinsessan på ärten-liv.🫛 Kudden blev knådad och godkänd. 😻 Innan hade slavarna bara en filt att markera sitt territorium telepatiskt på. Men nu är hon alltså Prinsessan på ärten-Mullis. 👑


När jag kom hem idag fick jag video från mamma där Mullis smaktestar grus (läs: torrfoder) från Mjau. 


Kyckling blev godkänd. Kött, då?


Kött var också gott! Och pricken på i:et blev G-O-D-I-S. 


Så in i katten gott! 🤤

Moving on. 18 januari är dag 18 på Fiber Focus Month och Baking Month. Dagens recept är Havre- och limebollar. 🍋‍🟩💚 Jag utgick från Havre- och citronbollar.


Havre- och limebollar 

Mängd: 3 st stora bollar

Ingredienser:
2 msk rivet limeskal (från 5 limes)
1 nypa salt
1 dl riven kokos 
5 msk ICA Sötströ 
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt  
80 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block 
4 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
2 msk limesaft
Riven kokos

Instruktioner:
Skölj och finriv lime. Blanda limeskal, salt, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk och limesaft. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen. 

Mangtha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar