16/1 är International Hot and Spicy Food Day! Enligt mina Google-sökningar har dagen funnits sedan 2016. Tomat- och paprikasoppa är dagens recept. 🍅🫑 Jag utgick från Tomatsoppa.
Tomat- och paprikasoppa
Mängd: 3 st 100 cl skålar
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor (~ 530 g) (~ 425 g efteråt)
10 g olivolja
90 g tomatpuré
1400 g krossade tomater
1 krm malen svartpeppar
2 tsk malen chili
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen paprika
1 tsk malen vitlök
1 tsk malen lök
1 tsk torkad rosmarin
2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
1 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk ICA Sötströ
Instruktioner:
Skala och grovhacka vitlök. Skölj paprika. Skär bort toppen. Kärna ur. Grovhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vitlök, paprika, olivolja och tomatpuré i en kastrull. Fräs 1-2 minuter. Höj värmen till hög. Tillsätt tomat, svartpeppar, chili, ingefära, paprika, vitlök, lök och rosmarin. Koka i 18-19 minuter och rör om ofta. Ta bort kastrullen. Mixa så slätt det går med stavmixer. Blanda i havremjölk, vatten, salt och sötströ. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Jan mayampitaki!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar