19 januari är Popcorn Day! Temadagens ursprung är okänt, men har åtminstone firats sedan 2005 (Holidays Calendar).
Jag utgick från sida 13 i "Popcorn! 100 originella recept" av Carol Beckerman. För hur man poppar, följde jag instruktionerna på förpackningen (ICA Popcorn).
Citronpopcorn
Ingredienser:
10 g solrosolja
90 g opoppade popcorn (~ 85 g poppade)
1 msk finrivet citronskal (~ från 3 citroner)
30 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
2 tsk citronsaft
1 nypa malen svartpeppar
2 krm salt
Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Värm en spisplatta på hög värme. Häll solrosolja i en kastrull. Värm solrosolja. Tillsätt popcorn. Sätt på lock. Stäng av spisplattan. Låt stå tills alla kornen är poppade och skaka kastrullen ofta. Häll i skål. Skölj och finriv citron. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll smör i en kastrull. Smält. Ta bort kastrullen. Blanda i popcorn, citronskal, citronsaft och svartpeppar. Fördela på bakplåt. Rosta mitt i ugnen i 14-15 minuter. Häll i skål. Blanda i salt. Servera varmt.
Förvaring: Förvara lufttätt.
Jajohecha peve!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar