18 december Ă€r Bake Cookies Day! đȘ Holiday calendar sĂ€ger att temadagen funnits sedan mitten pĂ„ 1980-talet. Dagens recept Ă€r smöriga, melt-in-your-mouth Korintkakor! đ
Jag utgick frÄn sida 163 i "Det SÞde : sundhed & nydelse" av Lisbeth Tordendahl.
Korintkakor
MĂ€ngd: 33 st 5 cm i dm kakor
Ingredienser:
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
25 g korinter
75 g glutenfritt havremjöl
125 g mandelmjöl
30 g Naturli' Ekologisk Vegan Block
50 g lönnsirap
1 msk vatten
Instruktioner:
Blanda salt, vaniljpulver, korinter, havremjöl och mandelmjöl i en skĂ„l.
VÀrm en spisplatta pÄ medelvÀrme. HÀll smör och lönnsirap i en kastrull. SmÀlt smöret. TillsÀtt mjölblandningen. HÀll i vatten och blanda. HÀll deg i en skÄl. Kyl i 1 timme. SÀtt ugnen pÄ 175 grader. LÀgg bakplÄtspapper pÄ en bakplÄt. LÀgg bakplÄtspapper pÄ en yta. LÀgg pÄ deg. LÀgg pÄ en bit bakplÄtspapper. Platta ut degen. Tryck ut kakor. LÀgg pÄ bakplÄt. GrÀdda mitt i ugnen i 18-19 minuter. Svalna i 20 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Förvara lufttÀtt.
AdiaĆ!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar