måndag 25 december 2023

Havre- och clementinbollar

Igår var en väldigt lyckad julafton! 13:30 såg vi Seinfeld S5E13 “The dinner party”. Kom att tänka på det avsnittet tidigare igår och trodde det var på julen. Nä, det var februari. Men jätteroligt ändå! Sen såg vi “Jul med Astrid Lindgren”. Det var Emil, Saltkråkan, Nils Karlsson-Pyssling, Pippi, Räven och tomten, och Kajsa Kavat. Grät nån tår 5-6 gånger under Kajsa Kavat. 
När Kalle började fick Mullis godis och räkor: 


Fastän hon precis ätit försökte hon fjäska till sig mer från mamma. Som hon har runt sin tass, btw. 



Efteråt var det julklappar. Mullis blev oförväntat nog väldigt nyfiken och glad av sin julklapp, den automatiska snurrande fjärilen! 🦋


Hon tog den många gånger tills hon blev helt jävla utmattad och försökte ta den liggandes:


17:05 kom vi till Tigger. Hon kom direkt och klagade. Tigger fick mest julklappar av alla. Hon blir alltid så glad för sina leksaker! (Vilket inte kan sägas om Mullisen).
Hon fick nån rosa rektangulär flamingo-leksak(???) fylld med kattmynta:


Två möss, en boll, en bläckfisk...


...nån grej på pinne, laser och automatisk snurrande boll (utan batterier). 
Och såklart fick hon fjäril och kolibri. Inte en direkt hit med Tiggerlein...


Båda två tyckte det var läskigt först. Kolibrin tog hon inte, men fjärilen vågade hon fånga!



Sen blev det litta för mycket, va. 


Det lilla livet blev överväldigad och gick till sitt rum.


Av mig fick hon tunnel. Den gick hon först in när mamma och pappa gått.


Älskade ungen min! 😍😘 Vi sov gott ihop igå och idag 🥰
I förmiddags lekte vi lite. Fjärilen var hon fortfarande rädd för. Flamingo-leksaken var hon inte intresserad av. Men grejen på pinnen var kul! 


😆 

Moving on. Havre- och clementinbollar är dagens recept. Jag utgick från Havre- och citronbollar


Havre- och clementinbollar 

Mängd: 3 st stora bollar

Ingredienser:
2 msk rivet clementinskal (från 5 clementiner) 
1 nypa salt
1 dl riven kokos 
5 msk ICA Sötströ 
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt  
80 g rumsvarmt Naturli' Ekologisk Vegan Block 
4 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
2 msk clementinsaft 
Riven kokos

Instruktioner:
Skölj, finriv och safta clementin. Blanda skal, salt, kokos, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt smör och nyp ihop. Häll i havremjölk och clementinsaft. Knåda till en deg. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen. 

Mangtha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar