13 september är International Chocolate Day! 🍫 OBS! International Chocolate Day är inte World Chocolate Day. International Chocolate Day är varje 13 september och World Chocolate Day firas varje 7 augusti (Daysoftheyear, Wikipedia).
På Wikipedia står det att the U.S. National Confectioners Association säger att 13 september är International Chocolate Day, vilket är Milton S. Hersheys födelsedag (grundaren till chokladtillverkaren Hershey's).
Majorca Daily Bulletin säger
"In the 1990’s the French declared September 13 International Chocolate Day as a tribute to the birth of novelist Roald Dahl."
Market Research Telecast utvecklar:
"The origin of the festival arose in France in 1995, although he quickly obtained the consent of USA since also that same day, but in 1857, he was born Milton S. Hershey, the founder and owner of 'The Hershey Chocolate Company', one of the famous brands known for producing large scale chocolate already values accessible to all audiences."
Det finns många temadagar som firar choklad ⬇️
15/5: National Chocolate Chip Day (USA)
7/7: World Chocolate Day
28/7: National Milk Chocolate Day (USA)
13/9: International Chocolate Day (USA)
22/9: National White Chocolate Day (USA)
28/10: National Chocolate Day (USA)
11/11: Chokladens Dag (Sverige)
16/12: National Chocolate Covered Anything Day (USA)
28/12: National Chocolate Day (USA)
19/2: National Chocolate Mint Day (USA)
15/5: National Chocolate Chip Day (USA)
7/7: World Chocolate Day
28/7: National Milk Chocolate Day (USA)
13/9: International Chocolate Day (USA)
22/9: National White Chocolate Day (USA)
28/10: National Chocolate Day (USA)
11/11: Chokladens Dag (Sverige)
16/12: National Chocolate Covered Anything Day (USA)
28/12: National Chocolate Day (USA)
19/2: National Chocolate Mint Day (USA)
Men idag är också Peanut Day! 🥜 National Days Today säger att temadagens ursprung är okänt men tros ha skapats på början på 1990-talet.
Dagens recept är alltså Choklad- och jordnötsbollar 🍫🥜
Choklad- och jordnötsbollar
Mängd: 3 st stora bollar
Ingredienser:
1 nypa salt
4 msk kakao
5 msk ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
4 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
80 g crunchy jordnötssmör
4 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
Riven kokos
Instruktioner:
Blanda salt, kakao, sötströ och havregryn i en skål. Tillsätt jordnötssmör och havremjölk. Blanda. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Tot ziens!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar