torsdag 7 september 2023

Sopa de lentilhas e couve

7 september är Brasiliens nationaldag! Receptet för dagen är Sopa de lentilhas e couve, sopa=soppa, lentilhas=linser, couve=kål.
Jag utgick från receptet på Sopa de lentilhas e couve på sidan 33 i "Veckans matsedel: Middagsrecept från olika delar av världen" av Zeina Mourtada. 


Sopa de lentilhas e couve

Mängd: 2 st portioner 

Ingredienser 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
2 morötter (~ 160 g)
150 g svartkål 
1 tomat (~ 100 g)
170 g gröna linser 
16 dl vatten 
1 tsk Rawfoodshop Bouillon Powder
2 lagerblad 
1 msk olivolja 
1/2 tsk citronsaft 
1 msk salt
2 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala oxh skär morot i slantar. Riv av svartkålsbladen från stammar och grovriv. Skölj tomat. Skär i tärningar. Skölj linser. Häll linser, vatten, buljong och lagerblad i en kastrull och koka under lock i 18-19 minuter. Rör om då och då. Ta bort kastrullen. Släng lagerblad. Värm en spisplatta på medelvärme. Värm olivolja i en kastrull. Fräs lök och vitlök i 4-5 minuter. Tillsätt morot och grönkål. Fräs i 5-6 minuter. Häll i tomat. Fräs i 2-3 minuter. Häll grönsaksblandningen i linskastrullen.  Blanda i citronsaft, salt och peppar.
Puttra i 18-19 minuter under lock. Rör om då och då. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Até mais!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar