7 september är Brasiliens nationaldag! Receptet för dagen är Sopa de lentilhas e couve, sopa=soppa, lentilhas=linser, couve=kål.
Jag utgick från receptet på Sopa de lentilhas e couve på sidan 33 i "Veckans matsedel: Middagsrecept från olika delar av världen" av Zeina Mourtada.
Sopa de lentilhas e couve
Mängd: 2 st portioner
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter (~ 160 g)
150 g svartkål
1 tomat (~ 100 g)
170 g gröna linser
16 dl vatten
1 tsk Rawfoodshop Bouillon Powder
2 lagerblad
1 msk olivolja
1/2 tsk citronsaft
1 msk salt
2 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala oxh skär morot i slantar. Riv av svartkålsbladen från stammar och grovriv. Skölj tomat. Skär i tärningar. Skölj linser. Häll linser, vatten, buljong och lagerblad i en kastrull och koka under lock i 18-19 minuter. Rör om då och då. Ta bort kastrullen. Släng lagerblad. Värm en spisplatta på medelvärme. Värm olivolja i en kastrull. Fräs lök och vitlök i 4-5 minuter. Tillsätt morot och grönkål. Fräs i 5-6 minuter. Häll i tomat. Fräs i 2-3 minuter. Häll grönsaksblandningen i linskastrullen. Blanda i citronsaft, salt och peppar.
Puttra i 18-19 minuter under lock. Rör om då och då. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Até mais!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar