Polentagröt påminner mig supermycket om mannagrynsgröt, en barndomsfavorit, vilket faktiskt inte är konstigt. "Polenta är små gryn från majskornets kärna" (Saltå Kvarn) och "Mannagryn är små gryn från vetekornets kärna" (Saltå Kvarn).
Rätten polenta, den supertjocka gröten, görs på "grovmalen (majsmannagryn) eller finmalen majs" (Wikipedia).
De som alla vanliga butiker oftast har är Faveros blåa och röda förpackningar.
Vad är skillnaden då? Favero Farina Di Mais Per Polenta Fioretto är finmalen och Favero Farina Di Mais Per Polenta Bramata är grovmalen. Jag har gjort polentagröt med båda men föredrar finmalen!
Jag utgick från Allergimats recept.
Polentagröt
Mängd: 1 st portion, ca 685 g
Ingredienser:
3 dl vatten
4 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free
5 msk ICA Sötströ
70 g Favero Farina Di Mais Per Polenta Fioretto
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten, havremjölk och sötströ i en kastrull. Låt koka. Rör ner polenta under vispning. Sänk värmen till medel. Sjuda i minuter och rör om konstant. Kyl i 10-15 minuter. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Tikala malamu!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar