tisdag 6 juni 2023

Banan- och bovetebollar

Lång dag igen. Mamma och pappa kom 11 för vi bestämde att de skulle komma 1 - 1 1/2 timme innan flyttfirman. Typ 12 åkte pappa med fullastad bil till lägenheten. Han sa att han kulle köra tillbaka när flyttfirman lämnat möblerna. Vi städade lite till sen myste vi med Tigger och vilade. Tigger nosade och inspekterade. Och klagade mycket! 


Vi myste flera gånger 🥰


13-16 tvättade jag. Flyttfirman skulle ringa när de åkte men timmarna gick och inget hände. Drygt 16 kom Sara och pappa. Pappa sa att flyttfirman hade något problem med lastbilen. De kunde åka först 19 men det tyckte vi inte var bra. Suck! 😒🙄 Bilen fylldes istället. 
När jag kom in i lägenheten 16:11 busade Tigger 😜 


Men det hände nåt helt jävla chockerande med. FLERA GÅNGER SÅG JAG ORANGE KATT! Inomhus och utomhus!!! 🙀
Först 16:19 på bottenvåningen. Och sen 16:21. Då gick katten uppför trapporna OCH RÖRDE TIGGERS MÖBLER!!! 🙀😾


16:38 och 16:42 var den ute och jag fick höra att den hade HOPPAT IN I FRAMSÄTET!!! Där Tigger ska vara imorgon!!! 🤯 16:50 åkte mamma, pappa och Sara. Jag städade och packade i knappt 1 timme. 

Det är nationaldagen idag och dag 6 på Fresh Fruit and Vegetables Month. Det är också Fruktens dag! Kultursmakarna skriver så här:

"Fruktens dag firas alltså 6 juni varje år. Vi har inte kunnat hitta vem som instiftat den men har funnit uppgifter om att den ska ha firats sedan 1970-talet. Det som firas är fruktens goda smak och egenskaper för hälsan."

Banan- och bovetebollar är dagens recept. Jag utgick från Banan- och hirsbollar

Banan- och bovetebollar 

Mängd: 4 st stora bollar 

Ingredienser: 
2 bananer (~ 340 g)  
6 msk ICA Sötströ  
4 dl boveteflingor 
2 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt   
1 dl bovetemjöl
2 msk Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free 
2 msk rapsolja   
Riven kokos 

Instruktioner:
Skala och grovhacka banan. Mosa i en skål. Blanda i sötströ, boveteflingor, havregryn, bovetemjöl, havremjölk och rapsolja. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Muraho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar