Sjuuukt att det Ă€r 1 januari! đ Det betyder flera saker. Det Ă€r starten pĂ„ Oatmeal Month!
"Every month the Whole Grains Council celebrates another staple of the worlds grain supply, and January was selected as Oatmeal Month" (Days of the year).
Passande nog, Àr januari ocksÄ Fiber Focus Month (National today). Jag googlade fram att temamÄnaden fanns i alla fall 2008.
Dessutom Àr januari Baking Month! Jag hittar inte mycket om temamÄnaden, jag har googlat mig fram till att den fanns 2011.
Mycket att fira! Dagens recept kombinerar alla tre temamĂ„nader, Havre- och tebollar. Förra Ă„ret köpte jag ett nytt te pĂ„ Willys, Garant Svart Te Kanel & Ăpple. Gott var det! Och sĂ„ en morgon kom jag pĂ„ idĂ©n att baka havrebollar med det. Genialt! Smöriga och krĂ€miga havrebollar med ganska tydlig smak av teet. För att lyckas med det anvĂ€nde jag 8 tepĂ„sar. (Matsvinn? NĂ€pp, jag bryggde nytt te med dem).
Havre- och tebollar
MĂ€ngd: 5 st stora bollar
Ingredienser:
2 dl kokhett vatten
8 Garant Svart Te Kanel & Ăpple
1 dl ICA Sötströ
4 dl ICA Ekologiska SmÄ Och Fina Havregryn Glutenfritt
3 dl Sellton Havremjöl
100 g rumsvarmt Violife Vioblock
Riven kokos
Instruktioner:
Koka upp vatten. HÀll vatten och tepÄsar i en kopp. LÄt stÄ i 4-5 minuter. Ta bort tepÄsar. Kyl i 10 minuter. Blanda sötströ, havregryn och havremjöl i en skÄl. TillsÀtt smör och nyp ihop. HÀll i te. KnÄda till en deg. LÀgg kokos pÄ en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Hejsan svejsan!
Oj ... i min ICA affÀr har han inte mycket glf-varor sÄ det du rÀknade upp av de upp, har jag aldrig ens hört talas om, lÄngt mindre sett sÄ, dessa bullar fÄr jag stÄ över. Ser goda ut i alla fall. Tack ÀndÄ och smaska gott.
SvaraRadera