måndag 7 november 2022

Fikon- och mandelbollar

Det har hänt otroliga saker! 
4 november 10:39 kom en kattunge


Det var inte över! 10:54....


På eftermiddagen satt Tigger så här fint och stirrade på mig 😍


I lördags hade sötfian denna pose


Ett tag senare hände något FRUKTANSVÄRT! EN KATASTROF! Mamma och pappa kom och när vi kom utanför porten kom en orange katt mot oss. Men ännu värre! PAPPA KLAPPADE INKRÄKTAREN!!!


Katten rullade sig på marken och visade magen!!!


När vi började gå följde katten efter!!!


Ytterligare något chockerande! Katten var rakad på magen och mamma sa att det gör veterinären när de steriliserar honor! Så antingen var grannens katt inte en hane som ägaren sa till mamma, eller så är det ännu en orange katt!!!!!!!!! 🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀 


I lördagskväll kollade jag på en Youtube-video om autism och kollade på kommentarerna. Det var både bra och förfärliga kommentarer. Jag anmälde flertalet. En var så ofattbar att jag tog screenshots. 




Vaccinteorin är ju den vanliga konspirationsteorin som har blivit debunked men som fortfarande cirkulerar. Folkhälsomyndigheten svarar så här på frågan "Varför har MPR-vaccin misstänkts för att orsaka autism?": 

"Misstankar om att MPR-vaccin skulle kunna orsaka autism tog fart i och med en studie publicerad 1998 i den vetenskapliga tidskriften The Lancet med efterföljande stor medial uppmärksamhet. Studien som var genomförd av en engelsk forskargrupp handlade om kronisk tarmsjukdom hos tolv barn med utvecklingsstörningar. Bland resultaten redovisades att föräldrar till åtta barn i studien kopplade uppkomsten av symtomen på beteendestörningar till MPR-vaccinationen. Även om författarna till Lancet-artikeln påpekade att ett samband mellan MPR-vaccin och autism inte hade påvisats genom studien, så kritiserades artikeln för att antyda detta (Lee et al., Lancet, 1998). De flesta i forskargruppen tog senare avstånd från tolkningen av artikeln (Murch et al., Lancet, 2004). Artikeln har sedan dragits tillbaka av Lancet (Lancet, Feb 2, 2010).

Flera stora och populationsbaserade studier som gjordes senare har inte visat något samband mellan MPR-vaccination och kronisk tarmsjukdom eller autism" 

Fastän studien ogiltigförklarats tror människor fortfarande på det. Att människor kan vara så idiotiska är svårt att fatta. 
2 oktober 2014 fick jag diagnosen infantil autism, vilket betyder att det fanns tecken på autism sedan födseln. Autism går i släkten på mammas sida. Min gammelmormor, mamma och jag har autism. 

Men i alla fall. Till dagens recept. Fikon- och mandelbollar på 7 november som är sista dagen på Fig Week och dag 7 på World Vegan Month. 


Fikon- och mandelbollar 

Mängd: 8 st stora bollar 

Ingredienser:
200 g torkade fikon 
100 g mandlar 
1 tsk malen kanel 
5 msk ICA Sötströ 
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
3 dl Sellton Havremjöl 
2 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free  
2 msk rapsolja 
3 msk vatten 
Riven kokos

Instruktioner:
Grovhacka fikon. Finhacka mandlar. Blanda fikon, mandlar, kanel, sötströ, havremjöl, havremjölk och rapsolja i en skål. Lägg kokos på en tallrik. Forma bollar. Rulla i kokos. Frys i 3 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Šala gabotse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar