fredag 14 oktober 2022

Päronsmulpaj

14 oktober är starten på Baking Week! I år är Baking Week 14-20 oktober. Awarenessdays skriver:
"Pyrex originally founded National Baking Week back in 2007 with other like-minded baking brands, with the aim of encouraging people of all abilities to bake at home." 

Men 14 oktober är också Dessert Day! Man vet inte vem som skapade temadagen eller när, men när jag googlade såg jag att temadagen fanns i alla fall 2006. 
Och 14 oktober är dag 14 på Dessert Month.  
Så dagens härliga dessert är Päronsmulpaj! 🍐

 * Havresmuldegen passar även till en 27 cm i dm pajform




Päronsmulpaj

Mängd: 1 st 24 cm i dm pajform *

Ingredienser:
2 msk citronsaft 
8 dl vatten 
3 päron (~ 650 g) 

Havresmuldeg: 
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ 
3 msk riven kokos
4 dl Sellton Havremjöl 
85 g rumsvarmt Violife Vioblock

Ingredienser: 
Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj päron. Skär bort toppen och botten. Kärna ur. Grovhacka. Häll i skålen. Häll ut vätskan. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela päron i en pajform. Blanda kanel, sötströ, kokos och havremjöl i en skål. Smula ner smör. Knåda till en smuldeg. Smula över. Grädda mitt i ugnen i 30-31 minuter. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kylen.

Jan mayampitaki!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar