"Pyrex originally founded National Baking Week back in 2007 with other like-minded baking brands, with the aim of encouraging people of all abilities to bake at home."
Men 14 oktober är också Dessert Day! Man vet inte vem som skapade temadagen eller när, men när jag googlade såg jag att temadagen fanns i alla fall 2006.
Och 14 oktober är dag 14 på Dessert Month.
Så dagens härliga dessert är Päronsmulpaj! 🍐
* Havresmuldegen passar även till en 27 cm i dm pajform
Päronsmulpaj
Mängd: 1 st 24 cm i dm pajform *
Ingredienser:
2 msk citronsaft
8 dl vatten
3 päron (~ 650 g)
Havresmuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ
3 msk riven kokos
4 dl Sellton Havremjöl
85 g rumsvarmt Violife VioblockIngredienser:
Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj päron. Skär bort toppen och botten. Kärna ur. Grovhacka. Häll i skålen. Häll ut vätskan. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela päron i en pajform. Blanda kanel, sötströ, kokos och havremjöl i en skål. Smula ner smör. Knåda till en smuldeg. Smula över. Grädda mitt i ugnen i 30-31 minuter. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Jan mayampitaki!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar