Frohe Tag der Deutschen Einheit! 3 oktober är Tysklands nationaldag som firar enandet av Öst- och Västtyskland. Dagens tyska recept är Apfelschorle! 🍎🥂Apfelschorle är en populär dryck i Tyskland, Österrike och Schweiz som består av äpplejuice och kolsyrat mineralvatten. Apfel är äpple och schorle är spritzer. Apfelschorle ingår i gruppen Fruchtschorle, alltså fruktjuice och kolsyrat mineralvatten. Sen finns det också Weinschorle, vin och kolsyrat mineralvatten (Wikipedia).
Jag utgick från Recipes from Europes recept. Jag valde att ta 50/50, men man kan ta vilken ratio man vill. Quick! German Recipes säger att köpt Apfelschorle brukar innehålla 40-60% juice.
"Crooked logs also make straight fires” - Ordspråk från Tyskland
Apfelschorle
Mängd: 1 st 35 cl glas
Ingredienser:
1 1/2 dl kall färsk äpplejuice
1 1/2 dl kallt kolsyrat mineralvatten
Instruktioner:
Häll äpplejuice i glas. Tillsätt vatten och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar