Ytterligare en underbar lördag igår! Som vanligt promenerade jag till biblioteket
Jag rekommenderar "Food Pharmacy - näringsjägaren: en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen" av Lina Nertby Aurell och Mia Clase för recepten
Något kul projekt jag börjat med är att läsa Jane Austen!
Så i måndags lånade jag Stolthet och fördom och läste ut den iförrigår. Vilket fick mig att vilja läsa hennes andra böcker. Och se andra filmatiseringar! Jag började läsa "Emma" igår 😊
Efter biblioteket blev det mitt andra besökare på second hand-butiken Majas stöd för barncancer. Där fyndade jag stickring och garnkrok
Sen gick jag till Erikshjälpen och gjorde också fynd där, såklart!
Min tredje fashion plate! 😍 Den är från Journal des Demoiselles, 1 januari 1874
Sen gick jag till stationen och tog buss till C4. På Panduro köpte jag stickringar och stickram
Härligt väder var det hela dagen och jag slog rekord: 19 356 steg och 13.8 km! 🤩
Idag spenderade jag mååååånga timmar på att påta en mössa medan jag kollade på "Pride and Prejudice" från 1980 och "Sense and sensibility" från 2008. Mössan lyckades jag inte med. Det berodde inte på att jag inte fattade, för tur nog var det som jag tänkt MYCKET lättare att påta än att sticka, men jag hade inte tillräckligt tjock garn (akryl, 50 g = 50 m, nr 7 sticka/virknål). Så jag tog det tjockaste och dubblade, vilket gjorde att jag hade för lite garn. Så här blev resultatet i alla fall...
Moving on till receptet. 18 september är dag 22 på Fruit & Veg Month och dag 18 på Fruit & Veggies Month. Broccoliquinoa är krämig, lätt kryddig quinoa med färsk broccoli 🥦
Broccoliquinoa
Mängd: 3 st portioner, ca 2695 g
Ingredienser:
1350 g broccoli
Rapsolja
2 tsk Kuwaiti Baharat
5 dl vatten
1800 g kokt quinoa
1 msk vitvinsvinäger
1 msk ICA Sötströ
3 msk salt
Instruktioner:
Skölj broccoli. Skär i små buketter. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, broccoli och Kuwaiti Baharat i en kastrull. Fräs i 4 minuter. Höj värmen till hög. Häll i vatten. Koka i 12-13 minuter och rör om varannan minut. Häll i quinoa, vitvinsvinäger, sötströ och salt. Blanda. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Tchau!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar