onsdag 6 juli 2022

Banana Chocolate Overnight Oats

FYI: RECEPTET ÄR LÄNGST NER, MEN LÄS GÄRNA OM DU INTE VET MYCKET OM SEKTEN JEHOVAS VITTNEN 

Uppdaterad senast: 17/10-2022

Det här är fjärde blogginlägget där jag skriver om sekten Jehovas vittnen. Läs gärna mina tidigare blogginlägg, Päron- och spenatbollar där jag skriver om överlappande generationer och blod. I Banan- och chokladkakor jämför jag JV med NXIVM och tar upp bl.a. sexuella övergrepp, skuldbeläggning och indoktrinering.

Först lite backstory: Jag är SUPERINTRESSERAD av sekter. Min favoritpodd är Sekter, och mina andra favvisar är Cults och VAKNA med Karoline och gäster. Hur kom jag in på sekter, då? Jo för att min mamma föddes in i Jehovas vittnen och lämnade när hon var 21 år och har en FANTASTISK blogg, Friheten är mitt paradis.  Hon är också föreläsare och ska publicera en biografi. Mamma var gästen i Karolines podd i avsnittet "23. Sabina - I det dolda: Incest", så lyssna gärna på det! 


Nu en FYI: Jehovas vittnen har sin egen Bibel så när de nämner Bibeln är det inte den vanliga Bibeln de menar. I första avsnittet i Gud som haver barnen kär, säger Daniel Thurfjell, professor i religionsvetenskap: "Jehovas vittnen har ju en bibeltolkning som skiljer sig lite från huvudfåran av kristna inriktningar." (15:30-15:36). Till exempel så tror inte JV på treenigheten eller på att själen överlever den kroppsliga döden.

4 juli publicerade Dagens Nyheter artikeln DN granskar: Så vill religiösa församlingar ”omvända” homosexuella – får miljoner i bidrag. Jag ville gärna läsa den och hade turen att få artikeln delad med mig

Journalisten Adrian Sadikovic gick undercover för att ta reda på hur församlingar "omvändelseterapi" för homosexuella kan se ut. Adrian kallade sig för Josef och sa att han ville bli heterosexuell och att han skämdes för sina känslor.


"Josef kontaktar över 20 församlingar som antingen får statliga bidrag, tidigare uttryckt sig negativt om homosexualitet - eller som enligt tips utsatt hbtq-personer för just omvändelseförsök." Josefs mejl besvarades inte majoriteten av gångerna. Men Josef blev erbjuden omvändelse-instruktioner av 8 religiösa församlingar och rörelser. Artikeln ger ett exempel:

"Ett exempel är en moské i Skåne där imamen uppmanar Josef att be fem gånger om dagen, samt förtränga sina känslor och gifta sig med en kvinna."





Adrian besökte tre församlingar - Moskén I Eskilstuna, Livets Ord i Uppsala och Rikets sal (Jehovas vittnen) i Huddinge


Adrian frågade en imam i moskén i Eskilstuna om det är möjligt att "bli fri från homosexualitet" och det är det tydligen. Sexualitet är enligt imamen ett val, inte något man föds till. Homosexualitet är FEL val, dock: "Du har valt den här vägen, men då måste du förstå konsekvenserna", sa imamen.

Imamen gjorde en häpnadsväckande liknelse: "Det är en dålig vana, likt droger eller alkohol"




Homosexualitet är ju självklart en synd, onaturligt och farligt:

"Varje köpcentrum har en ingång och en utgång. Du kan inte köra in bilen genom utgången, då blir det krock. Det är samma med sexualitet. Kvinnans vagina är en ingång. Mannens utgång är inte det. Man kan få sjukdomar, psykiska och fysiska problem som är allvarliga."



Vad ska Josef göra? Imamen sa att Josef måste sluta träffa "alla vänner som har koppling till homosexualitet", skapa nytt familjecentrerat liv, och självklart läsa Koranen och be.

Vad leder homosexualitet till? Imamen hade bara negativa saker att säga om det: 

"Man blir kriminell. Man lever ett dåligt liv. Man ser det på deras ansikten. De har en kamp inom sig. Satan kommer inte och säger att du omedelbart ska bli homosexuell utnyttja barn och ha sex med djur. Det sker steg för steg."
  



Och sen what we've been waiting for: Jehovas vittnen!

I över en månad gick Josef i digital bibelskola. Äldsten bad Josef läsa en paragraf om Jehovas syn på sex.

"Sex är en gåva från Jehova. Tanken är att det ska vara något fint mellan en man och en kvinna som är gifta med varandra."

Jag sökte efter citatet på Jw.org och det finns i lektion 41 "Vad säger Bibeln om sex?".


Så Bibelskolan ska hjälpa Josef att motarbeta homosexuella känslor då Bibelskolan för Josef närmare Jehova.

Äldsten citeras:

"Det finns otroligt många erfarenheter som visar att folk som är väldigt kriminella, homosexuella eller transvestiter ha kunnat börja leva ett normalt liv."





Så Adrian tar upp att JV påstår i olika skrifter att tidigare homosexuella har blivit heterosexuella genom att studera JV:s Bibel, "ändra sin personlighet, sitt utseende och ta 'hjälp' från sin församling." Äldsten gav Josef rådet att läsa dessa "vittnesmål". Äldsten sa att när Josef är sexuellt attraherad av en man ska han läsa Bibeln istället.

Att få bort homosexualitet är möjligt enligt äldsten: "Det här kanske tar åratal för dig . Eller så klarar du av det här på en månad"

Josef deltog på Vakttornsstudium med församlingens brödrar och systrar, i Rikets sal och digitalt.

"På skärmen visas en bild på en man som kastar av sig sina gamla kläder. I bakgrunden syns det han lämnat bakom sig: alkohol, cigaretter - och en regnbågsflagga."

En broder citeras: "Man ser alkohol, droger, missbruk och ett omoraliskt liv. Och regnbågsflaggan. Allt som är till skada för oss."
 


Hur skapar man en ny personlighet? Under Vakttornstudium säger flera vittnen:

"En ny personlighet uppnås bland annat genom att 'avrätta' och 'döda' den gamla personligheten"


Varför är det nödvändigt? Varför är homosexualitet så fel? I artikeln skriver Adrian att utbildningsmaterialet, samma som alla Jehovas vittnen kan studera, uppmamar Jehovas vittnen att "hata det 'onda'", dvs det Jehova tycker är ont. En syster citeras:

"Avsky är ett starkt ord. Men vi måste hata det som Jehova hatar. Vi måste verkligen avsky, hata och äcklas av det som är fel och ont"




Sista församlingen Josef besökte är Livets ord. Min favvopodd Sekter har ett avsnitt om Livets ord som jag rekommenderar.

I över en månad hade Josef kontakt med en pastor, som menar att det är möjligt att ändra sin sexuella läggning. Som bevis gav pastorn en bok till Josef. Det är en självbiografi som handlar om en amerikansk predikant som brukade vara lesbisk men som nu är heterosexuell.

Pastorn pratade om organisationen Svenska evangeliska alliansen, SEA, som Livets ord är medlem i. Pastorn uppmanade Josef att läsa på deras hemsida. Josef fick en av SEA:s böcker av pastorn, som tar upp argument mot och för homosexualitet.

Artikeln beskriver att SEA gjort en rapport om sexualitet och att författaren skriver i den:

"Jag drar slutsatsen att homosexuell läggning, i motsats till förmodad konsensus, ibland går att förändra"




Det blir värre!

"I samtalen med Livets ords pastor framkommer det att en av ledarna vid Livets ord själv är homosexuell. I väntan på att eventuellt bli 'fri' från sin sexuella läggning har ledaren valt att leva i celibat. Enligt pastorn är ledaren redo att 'hjälpa' andra homosexuella."




Hur ska Josef sluta vara homosexuell? Han ska gå på en av deras kurser, be. Men även en psykolog föreslås, men psykologen ska helst vara kristen då "en vanlig psykolog skulle kunna uppmuntra Josef till att bejaka sin homosexualitet."
 



När Josef berättade för pastorn att han är journalisten Adrian, menade pastorn fortfarande att det är möjligt att sluta vara homosexuell.

Adrian frågade pastorn: "Ser du inget problematiskt i att du som pastor försökt vägleda en homosexuell person genom att ge den böcker med argument för och emot homosexualitet? Och tipsat om berättelser där homosexuella 'förändrats' och nu lever som heterosexuella?"

Det är naturligtvis inte problematiskt alls om det är frivilligt, menade pastorn. Pastorn har gett frivillig "vägledning" flera personer innan för att bli heterosexuella.

Även äldsten i JV står fast: "Jag står för allt jag har sagt. Jag har varken undanhållit något, eller förfinat något. Jag har sagt vad som står i Bibeln om det här

Mer om detta längre ner!

När imamen fick reda på granskningen blev han upprörd, ville inte svara på Adrians frågor och tyckte han ska skämmas.




Så, det var artikeln. Efter artikeln uttalade KD-ledaren Ebba Busch sig då hon har knytning till Hillsong Church som håller på med omvändelse (SvD).

Ebba Busch säger: "Vi har ställt oss bakom andra partiers förslag om att se över och försvåra möjligheterna till omvändelseterapi, där man försöker på något sätt omvända människor från det de är” (SR)


SvD skriver:

"Flera partier vill sedan tidigare kriminalisera så kallade omvändelseförsök, rapporterar SR, och även Busch vill se åtgärder mot detta, sade hon under utfrågningen."


22 april 2022 meddelade Moderaterna och Centerpartiet att de också vill kriminalisera omvändelseterapi, vilket Liberalerna arbetat för sedan innan (SR).

3 januari 2022 rapporterade SVT att riksdagsledamöter från Socialdemokratena har lagt fram motioner om förbud mot omvändelseterapi. I SR 3 januari 2023 sa ordförande i riksdagens justitieutskott, socialdemokraten Fredrik Lundh Sammeli:
”Det är galenskap, och en företeelse som också fördöms runt om i världen”


I Dagens Nyheters artikel "Flera partier vill förbjuda omvändelseterapi" står det:

"Miljöpartiet vill se en kriminalisering av försök till omvändelseterapi, och strypa bidrag till samfund som erbjuder det"


Okej, så enligt det jag hittat vill nu KD, M, C, L, S och MP förbjuda omvändelseterapi. Jag kunde inte hitta något om Vänsterpartiet (än så länge) konstigt nog, men jag skulle bli väldigt förvånad om de inte också vill förbjuda. Jag googlade på "omvändelseterapi Sverigedemokraterna" men fick inget resultat, vilket inte förvånade mig.



Förhoppningsvis blir det snart förbud!

Så nu tänker jag ta upp vad Jehovas vittnen lära säger enligt material på Jw.org.

Som sagt, säger lektion 41 "Vad säger Bibeln om sex?" att sex ska ske mellan ett gift par, en kvinna och en man. Jag sökte på "Homosexuell" på Jw.org och fick 517 resultat. Jag kommer nu gå igenom några resultat från första sidan av resultat. 

I en upplaga av Vakttornet från 1 januari 1975 på sida 20, står det:

"Men många homosexuella påstår att de inte kan ändra sig. De säger i själva verket att bibeln har orätt. Somliga hävdar: 'Jag kan inte rå för det; jag föddes homosexuell.' Eller också kan de säga att homosexualiteten är resultatet av deras uppfostran. Det råder inget tvivel om att det är många sociala och emotionella faktorer med i bilden, när någon vänder sig från heterosexuella till homosexuella förbindelser, och grundorsakerna till homosexualitet kanske inte är kända. Men ingen bör fatalistiskt påstå: 'Jag kan inte rå för det.' Varför det?

Därför att det mesta av de informationer som finns att få stämmer överens med bibeln: Homosexuella KAN ändra sig. Det är bara av sig själv och ingen annan som någon tvingas att förbli homosexuell."





På sida 20 fortsätter skitsnacket:

"En amerikan beskriver den process varigenom hans tankegång vanns över till den homosexuella uppfattningen: 'Homosexualitet är produkten av en mycket komplicerad betingning under en längre tidsperiod. ... [Homosexuella] genomgår medvetet en hjärntvätt — ’Jag är homosexuell och jag är stolt. Jag är vacker.’ Detta är omvänd terapi.'

Detta tänkesätt är kärnan i det homosexuella problemet. Man kan upphöra med att vara homosexuell bara om man inte längre tänker som en homosexuell och inte längre har sådana begär. Bibeln visar i 1 Korintierna 6:11 att en sådan förändring i tänkesättet är möjlig."


Artikeln argumenterar att trots psykiatriker inte anser att det är möjligt att sluta vara homosexuell, även 1975 (!!!), menar Vakttornet att det inte är sant.

På sida 20-21 berättas om en skådespelare i New York som "var helt igenom homosexuell" och "pervers" innan han blev Jehovas vittne och gifte sig med en kvinna.


Kan ni tänka er vilka psykologiska skador JV:s läror orsakar barn och ungdomar som växer upp med detta? Speaking of, i Ungdomar frågar, "Är det fel att vara homosexuell?", spyr de hycklande galla:

På frågan "Betyder det att Bibeln uppmuntrar till homofobi?" är svaret:

"Inte alls. Gud vill inte att vi ska behandla någon illa, oavsett sexuell läggning. Bibeln uppmanar oss i stället att 'jaga efter frid med alla', hur de än lever sina liv. (Hebréerna 12:14) Så mobbning, hatbrott och andra kränkningar av homosexuella är helt oacceptabelt."




Om du kommer ihåg, sa en syster i Vakttornsstudium att det är rätt att hata det Jehova hatar, dvs homosexualitet.

I Vakna januari 2012 i artikeln "Är homosexuella handlingar någonsin försvarbara?" poängterar de: "Å andra sidan stämplas ofta de som inte accepterar en homosexuell livsstil som homofober och som fördomsfulla."

Artikeln argumenterar: "Bibeln uppmuntrar absolut inte till att man ser ner på personer." Men samtidigt homosexuella handlingar beskrivs som avskyvärda, onaturliga och oanständiga. Jag resonerar i alla fall att om man tycker att en sådan stor del av någons liv och vem den är, är hemskt, avskyvärt och syndigt ser man ner på hen.

.....Ähhhh, jaa... Om man hatar och fördömer homosexualitet är man homofob.
 



Även i Ungdomar frågar, "Är det fel att vara homosexuell?" upprepas skitsnacket om att homosexualitet är ett val och att man kan ändra sig:

"Alla har olika känslor och begär, men man kan alltid välja att inte ge efter för dem. Hur då? Bibeln säger: 'Fortsätt att vandra genom ande, så kommer ni inte alls att tillfredsställa något köttsligt begär.' (Galaterna 5:16)

Det står alltså inte i versen att de begär man har ska försvinna, men däremot kan man vara stark nog att stå emot dem. För att klara av det behöver man ha bra rutiner när det gäller bibelstudium och bön."

För som tidigare nämnts, måste man be för att få bort homosexuella känslor. 😒


Jag tvivlar starkt på att frågor som ställs i skrifterna kommer av riktiga människor och inte är påhittade, men i Vakna februari 2007 i delen Ungdomar frågar undrar tydligen ungdomar hur man kan undvika homosexuella handlingar. Två hjärtskärande citat ges i början:

Anna säger: ”När jag var 12 år kände jag mig dragen till en tjej i skolan. Jag blev förvirrad och rädd att jag skulle vara lesbisk.”

Olef säger: ”När jag var i tonåren kämpade jag med en dragning till andra killar. Innerst inne visste jag att de här känslorna inte var normala.”
 



Artikeln ställer frågan "Hur betraktar Gud homosexuella handlingar?"

Svaret:

"I dag är det många – även en del präster – som tonar ner frågan om homosexuella handlingar. Men Bibeln är mycket tydlig. Den säger oss att Jehova Gud skapade mannen och kvinnan och att han avsåg att de sexuella begären skulle tillfredsställas enbart mellan man och hustru. (1 Moseboken 1:27, 28; 2:24) Därför är det inte förvånande att Bibeln fördömer homosexuella handlingar. (Romarna 1:26, 27)"

Wait, så Bibeln fördömer homosexuella handlingar, och det som står i Bibeln är ju Jehovas ord, så hur går det ihop med Ungdomar frågar, "Är det fel att vara homosexuell?"? Om självaste Gud fördömer homosexuellas handlingar, ska inte Jehovas vittnen också då göra det?

I alla fall, så här fortsätter svaret:

"Många menar naturligtvis att Bibeln är omodern. Så till exempel påstår 14-åriga Megan att 'en del av det som står i Bibeln gäller inte i dagens värld'."

Excellent poäng, Megan! Varför utgår man från en text som skrivits tusentals år sen i modern tid???

Anyways, så här står det efteråt:

"Men varför är somliga så snabba att påstå det? Ofta beror det på att Bibelns syn kommer i konflikt med vad de själva anser. De förkastar Guds ord för att det lär något annat än vad de själva vill tro. Den här synen är fördomsfull, och Bibeln uppmanar oss att höja oss över sådant trångsynt tänkesätt! Jehova Gud uppmanar oss i sitt ord att begrunda det förhållandet att hans bud är till för vårt bästa. (Jesaja 48:17, 18) Det är förnuftigt. Vem känner, trots allt, den mänskliga naturen bättre än vår Skapare?"
 



Sen kommer något jag aldrig hört om innan:

"Som ung kan du uppleva en mängd olika känslor. Hur är det om du känner dig dragen till någon av samma kön? Innebär det automatiskt att du är homosexuell? Nej. Kom ihåg att du befinner dig i 'ungdomsblomstringen', en period i vilken du är utsatt för ofrivillig sexuell upphetsning. (1 Korinthierna 7:36) Tillfälligtvis kan din uppmärksamhet riktas mot någon av samma kön. Men att du känner en sådan dragning innebär inte att du är homosexuell."




Men goda nyheter! Texten säger att enligt "undersökningar" försvinner sådana känslor vanligen med tiden.

Återigen upprepas det att homosexualitet är fel och ett val. "Det viktiga är att, oavsett orsaken, inse att Bibeln fördömer homosexuella handlingar. [...] Men genom att lyda Bibelns råd kan denne låta bli att handla enligt det här begäret."

Under nästa del, "Motstå felaktiga vanor", ställs frågan "Hur kan du avhålla dig från homosexuella handlingar?"

Första punkten handlar om bön. "Jehova kan styrka dig med en frid som 'övergår allt förstånd'. Detta kan skydda ditt hjärta och sinne och ge dig 'kraft som är över det normala' för att avhålla dig från att handla efter felaktiga begär. (Filipperna 4:7; 2 Korinthierna 4:7)". Återigen tvivlar jag på att Sarah existerar, men Sarah som var rädd för att vara bisexuell, citeras:

”Närhelst mina tankar stör mig, så ber jag; och Jehova uppehåller mig. Utan hans hjälp skulle jag inte ha klarat av det här problemet. Bönen är min livlina!”

Andra punkten är typ same same: att läsa Bibeln varje dag pga "dess kraft att påverka ditt sinne och hjärta i god riktning". Jason använder Bibeln på ett sorgligt sätt:

"Jag läser de här bibelställena närhelst det dyker upp felaktiga begär.”




Tredje punkten: "Håll dig borta från pornografi och homosexuell propaganda, som bara stimulerar felaktiga tankar."

Det är ju farligt.... Tydligen.

"En del filmer och tv-program främjar också tron att homosexualitet inte är annat än en så kallad alternativ livsstil."

Danger, danger! 🚫 Anna säger: ”Världens skeva tänkesätt påverkade mitt sinne och ökade min sexuella förvirring” och ”Nu håller jag mig borta från allt och alla som förespråkar homosexuella handlingar.”

Tredje punkten förbjuder alltså RuPaul's Drag Race!
 



Fjärde, och sista, punkten: "Sök upp en förtrogen vän, och tala med honom eller henne om dina tankar." (Ordspråksboken 23:26; 31:26; 2 Timoteus 1:1, 2; 3:10). Olef från början av artikeln, fick hjälp av en äldste.


Men denna punkten fungerar inte i praktiken då det inom Jehovas vittnen finns ett angiverisystem där vittnen rapporterar om andra vittnen till äldste. Min mamma blev rapporterad till äldste av sin så kallade mamma. Detta ledde till dömande kommitté och restriktioner. Mamma pratade med sin mamma i ett förtroligt samtal som sedan användes mot henne.


Sista delen i artikeln är "Ge inte upp!" och där argumenterar man att man inte "helt enkelt skall bejaka din sexualitet och acceptera vad du är". NEJ, för "Bibeln säger att du kan göra bättre än så!" Det handlar ju om val, remember?

"Om dina begär består, ge då inte upp och dra inte slutsatsen att du är ett förlorat fall. (Hebréerna 12:12, 13) Vi kämpar alla mot felaktiga böjelser tidvis. (Romarna 3:23; 7:21–23)"

Deras argument är att om man inte begår homosexuella handlingar kommer ens "felaktiga begär" avta med tiden. 

I Vakna 8 augusti 1989, "Kan en homosexuell vara en Guds representant?", dras slutsatsen att det inte går. På sida 13 kommer svaret:

"Kan således en homosexuell vara en Jehova Guds representant? Nej. Personer som inte är kvalificerade enligt den 'sunda läran' i bibeln är inga sanna Guds representanter."

Det kom ett spännande sökresultat som jag var tvungen att klicka på. I Vakna januari 2012 finns det en artikel med rubriken "Är homosexuella handlingar någonsin försvarbara?" och där ställs frågan "Finns det faktorer som ursäktar homosexuella handlingar?".
 



Så svaret lyder:

"En del kanske undrar om arv, miljö och traumatiska upplevelser, som sexuella övergrepp, kan ursäkta att man lever ut sina homosexuella känslor. Men så är inte fallet. Vi kan ta ett exempel: Enligt vissa forskare kan en person bära på anlag som ökar risken att utveckla ett alkoholberoende. En person kan också ha växt upp i en familj där det förekom alkoholmissbruk. De flesta skulle naturligtvis ha förståelse och känna för en person i en sådan situation. Men ingen skulle uppmuntra honom att fortsätta med sitt drickande eller att sluta kämpa emot sitt begär bara för att han hade arv och miljö emot sig."




Sedan kommer motsägelsefulla budskap. Tydligen "fördömer inte Bibeln dem som kämpar med homosexuella känslor" men godkänner inte homosexuella känslor vare sig om de "beror på ärftliga faktorer eller bottnar i något annat."

Jag hittade ett annat intressant sökresultat. I Vakttornet 1 januari 1975 på sida 17 ställs frågan "Homosexualitet - är bibelns syn rimlig?" och argumenten är CHOCKERANDE minst sagt.

"ÄR DU homosexuell? Om du är det, kan du tycka att du är föremål för mycken oskälig diskriminering och att du får lida orättvist på grund av vad du menar vara en personlig angelägenhet — valet av sexualpartner. Världen i stort kan, enligt din uppfattning, vara mycket inskränkt i sitt sätt att se på homosexualitet."




Men sedan kommer the shit storm:

"Men det finns ett gammalt talesätt som säger att 'ett svärd hugger åt två håll'. Därför behöver man vara omsorgsfull, så att man inte gör sig skyldig till att hysa samma fördom som man ser hos andra. Har du tagit dig tid att noggrant undersöka vad bibeln har att säga om ämnet homosexualitet?"





To keep the story short, på sida 18 sammanfattas Bibelns syn på homosexualitet:

"Enligt bibeln är saken klar och tydlig, inte sant? Bibeln visar rent ut att homosexualitet är orätt. Bibeln är således konsekvent, i det att den inte bara påvisar de dåliga verkningarna av denna sedvänja, utan också med rätta fördömer det som frambringar dessa onda verkningar."

VAD HAR DETTA ATT GÖRA MED DISKRIMINERINGEN AV HOMOSEXUELLA?????!!!!!!

Okej, sista ofattbara sökresultatet nu. I Vakna 15 september 1970 på sida 429 finns det en artikel med rubriken "Hur man kan undgå homosexualitetens snara". Bara rubriken klargör extremt tydligt vad Jehovas vittnens lära säger. I artikeln finns massa bullshit, som att homosexualitet kan botas, homosexualitet likställs med pedofili, det är föräldrarnas ansvar att fostra heterosexuella barn och den homosexuellas ansvar att inte agera. Det finns så många ofattbara, hemska argument att jag inte pallar. Ett exempel är att de liknar homosexualitet med TRÄLDOM.

Slutsatsen kommer i sista stycket på sida 432:

"Homosexualiteten är i tilltagande, fastän den innebär ett felaktigt, onaturligt sätt att leva, som också medför besvikelser. De som råkat i träldom under den kan bli frigjorda från den, om de verkligen önskar bli det. Det gäller det eviga livet! Gör därför ditt yttersta för att undgå homosexualitetens snara."

Nu tänker kanske någon att "men det var länge sedan, läran har väl ändrats". Nääää, skulle jag säga och peka på Vakttornsstudium som Josef var med på.

I Undersök Bibeln varje dag 17 januari 2021 står det:

"Vi tycker inte om världens normer och värderingar. Vi godkänner till exempel inte sexuell omoral, och det gäller även homosexuella handlingar och samkönade äktenskap."

Och i Undersök Bibeln varje dag 10 januari 2020 står det:

"Begreppet 'sexuell omoral' innefattar allt otillåtet sex. Det inbegriper otrohet, prostitution, sex mellan ogifta personer, homosexuella handlingar och sex med djur."





Dåliga nyheter. I första avsnittet i Gud som haver barnen kär, säger Daniel Thurfjell, professor i religionsvetenskap: "Jehovas är en av de snabbast växande religiösa rörelsens i världen." (17:06-17:10) 😫😫😫

För någon veckan sedan gick jag förbi Rikets sal och det var proppfullt på parkeringen, över 25 bilar. Det var mest vuxna och äldre, men även några barn. Jag tänkte på hur synd det är om de stackars barnen. 😣 



Och nu till receptet, Banana Chocolate Overnight Oats! Härligt krämiga, chokladiga overnight oats med banan 👌🍌🍫 Fy fan va gött säger jag bara
 



Banana Chocolate Overnight Oats
 
Mängd: 1 portion, ca 720 g

Ingredienser:
2 bananer (~ 395 g)
1 msk chiafrön
3 msk kakao
4 msk ICA Sötströ
5 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt
3 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free


Instruktioner:
Skala banan. Grovhacka och mosa i en skål. Tillsätt chiafrön, kakao, sötströ, havregryn och havremjölk i en skål. Blanda. Ställ i kylen. Kyl i 12 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.

K'an bɛn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar