tisdag 1 mars 2022

Spenat- och blomkålssoppa

Hur är det mars redan???? 🤯 I söndags lämnade jag in uppgift 3 på förmiddagen och hade det jättemysigt, sydde och kollade på serier. Igår började modul 4 som handlar om "Platsen (distribution) och Påverkan från marknadsföringsmixen. Vi fördjupar oss i påverkansmixen där olika verktyg för påverkan diskuteras, både de som används offline och online."


Som med uppgift 2 och 3 är den uppdelad i två, analys och kamratgranskning. 

Analysen ska handla om hur ett företag använder sig av påverkansmix.

"1. Introduktion. Samla relevant information och beskriv kortfattat företagets affärsidé och kundgrupp/målgrupp samt hur de arbetar med de övriga konkurrensmedlen; produkt, pris och plats.

2. Nuläge påverkansmix. Beskriv hur företaget arbetar med sitt fjärde P -Påverkan och sin påverkansmix. Vilka verktyg i påverkansmixen använder de sig av och på vilket sätt? Hur ser deras budskap ut? 

3. Analys av påverkansmixen. Vilka är fördelarna med de olika teknikerna/verktygen? Hur ser påverkansmixen ut som helhet? Kompletterar de olika delarna varandra och skapar en konkurrenskraftig kommunikation? 

4.  Slutsats. Vilka är styrkorna och svagheterna med befintlig marknadskommunikation? Finns det något som du tycker ska förändras? Motivera."

Och som med de tre förra uppgifterna är det snålt med antal ord! 1000-1200 ord (förutom referenslista). Deadline är 13 mars kl 23:59. Sedan får man slumpvis analys att kamratgranska. Deadline för kamratgranskning är 18 mars kl 12:00.


Så de kommande dagarna har jag 4 bokkapitel och bilagor att läsa och 6 föreläsningar att se. 

Jag vill snabbt tipsa om "Det första året", en dokumentärserie på Netflix om bebisar. Superspännande forskning och söta ungar!

Men till dagens recept! 1/3 börjar Frozen Food Month! The National Frozen and Refrigerated Food Association, Inc. (NFRA) skapade temamånaden "in honor of food culture and industry throughout time." (Veestro). Enligt Zippia var den första gången som Frozen Food Month skedde 1984 för att öka försäljningen. Daysoftheyear säger att dåvarande presidenten Ronald Reagan utnämnde Frozen Food Month som en nationell helgdag 1984.

Fryst spenat och fryst blomkål samsas med lök, Lebanese Baharat och havremjölk i denna mättande soppa! 



Spenat- och blomkålssoppa

Mängd: 8 st 90 cl skålar 

Ingredienser:
2 gula lökar 
8 vitlöksklyftor 
500 g fryst tinad hackad spenat 
1000 g fryst tinad blomkål
Olivolja 
1 msk malen koriander 
3 msk
 Lebanese Baharat 
45 dl vatten 
10 dl Valio Oddlygood Oat Drink Gluten Free   
4 msk salt 

Instruktioner: 
Skala och finhacka vitlök. Finhacka spenat. Finhacka blomkål. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt olivolja, koriander och Lebanese Baharat. Fräs i 1 minut. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Tillsätt spenat, blomkål och vatten. Koka i 25-26 minuter och rör om var 5:e minut. Blanda i havremjölk och salt. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen

Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar