16/1 är International Hot and Spicy Food Day! Enligt mina Google-sökningar har dagen funnits sedan 2016.
Dessutom är det Internationella LCHF-dagen idag! Internationella LCHF-dagen har firats sedan 2018. LCHF är inte jätte-veganvänlig som kost 🥴, men mycket går ändå att äta som vegan. Och vilken grönsak är superpoppis för LCHF? Blomkål, såklart!
Därför paras blomkål ihop med andra LCHF-vänliga ingredienser i den här heta soppan. Fastän den kanske ser snäll ut så är det inte bara chili utan även ingefära, spiskummin, gurkmeja och cayennepeppar i den!
Blomkål- och chilisoppa
Mängd: 3 st 90 cl skålar
Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
4 gröna chilifrukter
800 g fryst tinad blomkål
Rapsolja
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen cayennepeppar
30 dl vatten
250 ml Garant Kokosmjölk
2 msk citronsaft
2 msk salt
Instruktioner:
Skala och finhacka vitlök. Skär bort toppen på chili. Skär ut kärnhuset. Finhacka. Finhacka blomkål. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, vitlök, chili, ingefära, spiskummin, gurkmeja och cayennepeppar i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja och blomkål. Fräs i 6 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Tillsätt vatten. Koka i 30-31 minuter och rör om var femte minut. Blanda i kokosmjölk, citronsaft och salt. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Jur gan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar