söndag 16 januari 2022

Blomkål- och chilisoppa

16/1 är International Hot and Spicy Food Day! Enligt mina Google-sökningar har dagen funnits sedan 2016.

Dessutom är det Internationella LCHF-dagen idag! Internationella LCHF-dagen har firats sedan 2018. LCHF är inte jätte-veganvänlig som kost 🥴, men mycket går ändå att äta som vegan. Och vilken grönsak är superpoppis för LCHF? Blomkål, såklart! 
Därför paras blomkål ihop med andra LCHF-vänliga ingredienser i den här heta soppan. Fastän den kanske ser snäll ut så är det inte bara chili utan även ingefära, spiskummin, gurkmeja och cayennepeppar i den! 



Blomkål- och chilisoppa 

Mängd: 3 st 90 cl skålar 

Ingredienser:
4 vitlöksklyftor 
4 gröna chilifrukter 
800 g fryst tinad blomkål
Rapsolja 
2 tsk
 malen ingefära
2 tsk malen spiskummin 
1 tsk malen gurkmeja 
1 tsk malen cayennepeppar 
30 dl vatten 
250 ml Garant Kokosmjölk 
2 msk citronsaft  
2 msk salt 

Instruktioner: 
Skala och finhacka vitlök. Skär bort toppen på chili. Skär ut kärnhuset. Finhacka. Finhacka blomkål. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, vitlök, chili, ingefära, spiskummin, gurkmeja och cayennepeppar i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja och blomkål. Fräs i 6 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Tillsätt vatten. Koka i 30-31 minuter och rör om var femte minut. Blanda i kokosmjölk, citronsaft och salt. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Jur gan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar