Idag är det World Health Day som skapades 1948 av WHO. Varje år är det ett tema. I år är temat "Building a fairer, healthier world".
Jag tycker att världshälsan handlar mycket om mat. Tänk så mycket friterad, fett- och sockerproppad mat det finns nu jämfört med 100 år sen!
Den här soppan är supergod och supernyttig. Och vacker! Broccoli innehåller vitamin C och K och folat (Livsmedelsinfo).
Kokta gröna linser har också vitamin K, samt fosfor och folsyra (Matkalkyl).
Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free är berikad med jod, kalcium, riboflavin, vitamin D och B12 (Valio).
Uppdatering ca 1 timme efter publicering: JAG HAR FÅTT VG PÅ HEMTENTAN I LIVSMEDELSMIKROBIOLOGI!!! OMFG! Jag var rädd att få U, så ni kan gissa min förvåning när jag ser VG. Holy shit!
Broccoli- och linssoppa
Mängd: 5 st 100 cl skålar
Ingredienser:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 broccoli (~ 550 g)
Olivolja
1 msk Aliño Completo
10 dl vatten
300 g Go Green Gröna Linser
10 dl vatten
2 tsk salt
10 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free
Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj broccoli. Skär loss buketter. Skär broccoli i "stavar" (se foto). Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i en kastrull. Fräs i 1 minut. Tillsätt broccoli och fräs i 6 minuter. Häll i vatten. Puttra i 4-5 minuter och rör om varannan minut. Ta bort kastrullen. Skölj linser i en sil. Tillsätt linser, vatten och salt. Puttra i 14-15 minuter och rör om varannan minut. Ta bort kastrullen. Häll i havremjölk och blanda. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Pa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar