Om två dagar är det omprov! 😲😬 Holy. Shit.
Nu när det är vår har jag gjort Vårig grönsakssoppa. 🌸💐🌺🌻⚘
Svensk rödlök finns året runt (Säsongens bästa). Morot och palsternacka är också i säsong hela året (Naturskyddsföreningen). Svenska jordärtskockor är i säsong september-maj (Säsongsmat). Champinjoner är i säsong januari-december (Sydgrönt).
Tigger var nyfiken på grönsakerna😄🐱
Soppan såg inte så snygg ut men doftade och smakade otroligt gott!
Vårig grönsakssoppa
Mängd: 4 st 90 cl skålar
Ingredienser:
2 rödlökar
3 morötter (~ 200 g)
2 palsternackor (~150 g)
13 jordärtskockor (~ 560 g)
250 g champinjoner
Rapsolja
3 msk Shuwa Spice Mix
10 dl vatten
10 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free
1 msk salt
2 msk citronsaft
Instruktioner:
Skala och finhacka rödlök. Skär bort botten på morötter, palsternackor och jordärtskockor. Skala. Finhacka. Skölj champinjoner. Torka bort jord. Grovhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja och rödlök i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja och Shuwa Spice Mix. Fräs i 1 minut. Häll i morot och palsternacka. Fräs i 6 minuter. Tillsätt rapsolja och champinjoner. Fräs i 6 minuter. Häll i jordärtskockor. Fräs i 6 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Häll i vatten, havremjölk, salt och citronsaft. Koka i 16-17 minuter och rör om varannan minut. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Fa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar