onsdag 21 april 2021

Vårig grönsakssoppa

Om två dagar är det omprov! 😲😬 Holy. Shit. 

Nu när det är vår har jag gjort Vårig grönsakssoppa. 🌸💐🌺🌻⚘

Svensk rödlök finns året runt (Säsongens bästa). Morot och palsternacka är också i säsong hela året (Naturskyddsföreningen). Svenska jordärtskockor är i säsong september-maj (Säsongsmat). Champinjoner är i säsong januari-december (Sydgrönt). 

Tigger var nyfiken på grönsakerna😄🐱

Soppan såg inte så snygg ut men doftade och smakade otroligt gott! 


Vårig grönsakssoppa

Mängd: 4 st 90 cl skålar 

Ingredienser:
2 rödlökar 
3 morötter (~ 200 g)
2 palsternackor (~150 g)
13 jordärtskockor (~ 560 g)
250 g champinjoner 
Rapsolja
10 dl vatten
10 dl Valio Oddlygood Barista Oat Drink Gluten Free 
1 msk salt
2 msk citronsaft 

Instruktioner:
Skala och finhacka rödlök. Skär bort botten på morötter, palsternackor och jordärtskockor. Skala. Finhacka. Skölj champinjoner. Torka bort jord. Grovhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja och rödlök i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja och Shuwa Spice Mix. Fräs i 1 minut. Häll i morot och palsternacka. Fräs i 6 minuter. Tillsätt rapsolja och champinjoner. Fräs i 6 minuter. Häll i jordärtskockor. Fräs i 6 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Häll i vatten, havremjölk, salt och citronsaft. Koka i 16-17  minuter och rör om varannan minut. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Fa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar