22 oktober är dag 22 på Vegetarian Month men även Nut Day! Molenbergnatie säger:
"Not surprisingly nuts have been part of the human diet for over 800,000 years. Especially during cold winter months, when their high fat content and their natural conservation (due to their hard exterior) made them the go-to food for people and animals. Still, nuts and their many benefits are often overlooked. That is why, in 2015, the Liberation Foods Company decided to devote October 22nd to these little treasures. Since then, ‘National Nut Day’ has been celebrating all things nut in the UK, the US and a growing number of other countries." 🥜🌰🥥
Alla vet nog att jordnötter inte är nötter, men visste ni att typ inga nötter är botaniska nötter? På allvar...
Frö från stenfrukt: Valnötter, pistagenötter, mandlar, cashewnötter, pekannötter, kokos
Frö: Pinjenötter, macadamianötter
Baljväxt: Jordnötter
Frö från kapselfrukt: Paranötter
Knölar på växtrot: Tigernötter
Botaniska nötter: Hasselnötter, kastanjenötter, ekollon
Jag älskar i alla fall alla kulinariska nötter, vare sig de är riktiga nötter eller inte. Aprikos- och valnötsmüsli är dagens recept.
Aprikos- och valnötsmüsli
Mängd: ca 780 g
Ingredienser:
200 g torkade aprikoser
100 g naturella valnötter
50 g naturella mandlar
80 g ICA Gott Liv Torkade Tranbär
80 g ICA Gott Liv Torkade Tranbär
50 g russin
1 dl riven kokos
6 dl ICA Ekologiska Små Och Fina Havregryn Glutenfritt 2 msk ICA Sötströ
1 tsk malen kanel
Instruktioner:
Finhacka aprikoser, valnötter och mandlar. Dela tranbär. Häll allt i en skål. Blanda i russin, kokos, havregryn, sötströ och kanel. Servera rumstempererat.
Förvaring: Förvara i lufttätt.
Bye bye!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar