fredag 10 september 2021

Rostad blomkål

Dag 19 på Fruit & Veg Month och dag 10 på Fruit & Veggies Month firas med Rostad blomkål! Det är superenkelt, blomkålsbuketter med olivolja och Svanuri marili, en kryddblandning från Georgien. Jag hade inget salt eftersom jag kryddade med Svanuri marili och majoriteten i kryddblandningen är salt.



Rostad blomkål

Mängd: 1 st portion, ca 300 g

Ingredienser:
1 blomkålshuvud (~ 820 g)
2 msk olivolja  

Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader. Riv av blasten. Skölj blomkål. Skär i buketter. Blanda blomkål, olivolja och Svanuri marili i en skål. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Rosta mitt i ugnen i 29-30 minuter. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.

Nachvamdis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar