onsdag 15 november 2023

Bön- och hirssallad

15 november är dag 15 på Millet & Teff Month och World Vegan Month. Och så är det International Whole Grain Day! The Whole Grain Initiative skapade temadagen som idag firas för femte gången.

Bön- och hirssallad är dagens recept. Enkelt och fräscht! 🥗🥒🥬🍅🫛🫘 Jag utgick från Bön- och durrasallad.  



Bön- och hirssallad

Mängd: 2 st portioner, ca 1640 g 

Ingredienser:
2 salladslökar (~ 40 g) 
1 bok choy (~ 175 g)  
1/2 gurka (~ 130 g) 
300 g körsbärstomater 
50 g gula körsbärstomater
35 g spenat 
200 g frysta gröna ärtor 
400 g kokt hirs 

Dressing: 
1 msk rapsolja 
1 tsk citronsaft 
1 nypa malen svartpeppar 
1 msk torkad persilja 
1 msk ICA Sötströ 
2 msk salt 

Instruktioner: 
Skölj salladslök. Finhacka. Skölj bok choy. Skär bort botten. Finhacka. Skölj gurka. Finhacka. Skölj tomat. Dela. Skölj spenat. Riv. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Skölj bönor. Tillsätt ärtor, bönor och hirs. Blanda rapsolja, citronsaft, svartpeppar, persilja, sötströ och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kyl.

Bàibài!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar