15 november är dag 15 på Millet & Teff Month och World Vegan Month. Och så är det International Whole Grain Day! The Whole Grain Initiative skapade temadagen som idag firas för femte gången.
Bön- och hirssallad är dagens recept. Enkelt och fräscht! 🥗🥒🥬🍅🫛🫘 Jag utgick från Bön- och durrasallad.
Bön- och hirssallad
Mängd: 2 st portioner, ca 1640 g
Ingredienser:
2 salladslökar (~ 40 g)
1 bok choy (~ 175 g)
1/2 gurka (~ 130 g)
300 g körsbärstomater
50 g gula körsbärstomater
35 g spenat
200 g frysta gröna ärtor
100 g kokta svarta bönor
100 g kokta röda kidneybönor
100 g kokta cannellinibönor
400 g kokt hirs
Dressing:
1 msk rapsolja
1 tsk citronsaft
1 nypa malen svartpeppar
1 msk torkad persilja
1 msk ICA Sötströ
2 msk salt
Instruktioner:
Skölj salladslök. Finhacka. Skölj bok choy. Skär bort botten. Finhacka. Skölj gurka. Finhacka. Skölj tomat. Dela. Skölj spenat. Riv. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt ärtor. Låt koka upp. Ta bort kastrullen. Låt stå i 2-3 minuter. Häll i durkslag. Skölj bönor. Tillsätt ärtor, bönor och hirs. Blanda rapsolja, citronsaft, svartpeppar, persilja, sötströ och salt i en skål. Häll i dressingen och blanda. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kyl.
Bàibài!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar